Словацький прем’єр обурився, як керівництво України хитро перекладає фінансові проблеми на ЄС

Підписавши асоціацію, Київ хоче перекласти на ЄС фінансові проблеми - прем’єр Словаччини

 

Україні варто очікувати лише на ринкову допомогу з боку ЄС у газовому питанні – Європа не візьме на себе безповоротне вирішення фінансових проблем Києва.

Таку думку висловив прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо у інтерв’ю словацькому виданню Pravda.sk.

"Іноді у мене складається враження, що Україна після підписання з ЄС угоди про спільні цінності (очевидно, йдеться про угоду про асоціацію - ЄП) очікує що Євросоюз візьме на себе вирішення також величезних проблем України, перш за все – фінансових. Але ж світ не працює за таким принципом", - обурився Фіцо.

Словацький прем’єр не навів конкретні вимоги від України, які викликають у нього занепокоєння. Однак в інтерв’ю підкреслено, що йдеться про очікування Україною допомоги для вирішенні газової суперечки з Росією.

"Будь-які заходи, що здатні вирішити кризу у відносинах України з Росією щодо газу, мають бути засновані на комерційних засадах. Якщо Україні потрібні гроші – нехай візьме їх у формі кредитів. І нехай умовою цих кредитів будуть чіткі зобов’язання щодо реформ в секторах економіки, фінансів, у політиці", - зазначив Фіцо.

Як відомо, раніше на переговорах у Брюсселі щодо постачання газу українська сторона попросила ЄС надати фінансову допомогу для закупівлі газу в РФ під час зимового періоду. Домовитися про джерела надходження коштів наразі не вдалося.

Фіцо також нагадав, що Словаччина продовжує реверсне постачання газу до України, попри тиск Росії.

 

22 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів