На Закарпатті на кордоні з Угорщиною діятиме пішохідний перехід зі спільним митним контролем

Пропускний пункт у Соловці «Тиса – Сент Мартон» – це проект у рамках оперативної програми транскордонних сполучень на угорсько-українській ділянці кордону.

 

Днями відбулася зустріч керівників району з угорськими представниками, безпосередніми виконавцями проекту.  Про це повідомив сайт Закарпатської облради.
 
Координатор проекту Ласло Бакай, керівник групи Ендре Бадалаї, замовник Жолт Фекете та інші детально розповіли, користуючись демонстрацією слайдів, про технічно-економічне обґрунтування можливостей розвитку відрізків з’єднання автомобільних шляхів на кордоні, консорціум з різних організацій. Присутні поетапно розглянули обсяг робіт. Спочатку було три варіанти : паромне сполучення, будівництво машинного та велосипедно-пішохідного мостів. В остаточному варіанті розглянуто будівництво одного машинного моста. Угорська сторона на цю справу виділяє понад 3 мільярди форинтів.
 
У перспективі – ще один перехід: велосипедно-пішохідний «Ловня –Соловка», який обійдеться угорцям в один мільярд форинтів. На цих пунктах пропуску угорські та українські прикордонники і митники працюватимуть спільно, що значно прискорить процедуру проходження контролю.
 
На зустрічі були присутні голова райради Михайло Фединець, його заступник Степан Мацко, голова РДА Марія Коваль-Мазюта, головний архітектор району Ірина Зазулич та сільські голови угорськомовних сіл Ужгородщини. Не приховував радості Соловківський сільський голова Олександр Біро, адже реалізація проекту – відкриття пункту пропуску на українсько-угорському кордоні 

 

22 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів