Закарпатську молодь безсоромно використовують у політичному протистоянні - Шаранич

До правоохоронців Закарпаття надходить інформація від кандидатів у депутати та їхніх штабів про факти підкупу виборців з боку їх нечесних конкурентів.

 

Лише за останню добу зареєстровано 12 таких звернень. За всіма заявами проводиться ретельна перевірка. Як наслідок, за останню добу  порушено два кримінальні провадження.

 

Так, ввечері 21 жовтня в чергову частину Ужгородського МВ УМВС надійшла заява кандидата в народні депутати по мажоритарному округу №68 від одної з політичних партій, який повідомив про те, що в ході проведення зустрічі з виборцями ним отримано інформацію про підкуп виборців на користь іншого кандидата. По даному факту проводиться перевірка. 

 

Того ж дня в міліцію надійшла заява кандидата в народні депутати України по мажоритарному округу №68, який повідомив про те, що останнім часом в ЗМІ та соціальних мережах з’явилося багато інформації щодо підкупу виборців в м.Ужгороді та Ужгородському районі. По даному факту проводиться перевірка.

 

У чергову частину Ужгородського РВ УМВС надійшла заява мешканця м.Ужгород,  довіреної особи одного з кандидатів у народні депутати України по одномандатному виборчому окрузі № 68, який повідомив про те, що на одному з Інтернет-сайтів  з’явилась інформація про підкуп виборців у с.Холмок Ужгордського району на користь їхнього кандидата. По даному факту проводиться перевірка.

 

Цей же заявник повідомив про те, що на телефон «гарячої лінії» їхнього штабу  надійшли повідомлення від мешканців с.Невицьке Ужгородського району щодо можливого підкупу виборців місцевою мешканкою на користь одного з кандидатів.

 

В село прибула слідчо-оперативна група, здійснено опитування мешканців с.Невицьке та гаданої громадянки, однак інформація по даному факту не знайшла свого підтвердження.

 

Аналогічну інформацію ця ж довірена особа кандидата надала по селах Паладь-Комаровці, Сторожниця та Тарнівці Ужгородського району, буцімто підкупом виборців там займаються місцеві мешканці. Однак, як і у випадку з с.Невицьке, дана інформація не підтвердилася.

 

У чергову частину Перечинського РВ УМВС по телефону  «102» надійшло повідомлення від невідомої особи про те, що в період з 19 по 21 жовтня в селах Порошково, Мокра, Т.Поляна Перечинського району троє громадян здійснювали  підкуп виборців на користь одного з кандидатів. Під час опитування жителів згаданих сіл дана інформація про підкуп виборців не знайшла свого підтвердження.

 

У той же Перечинський райвідділ міліції зателефонував  невідомий і повідомив  про те, що троє мешканців смт.В.Березний та с.Волосянка В.Березнянського району  пропонували мешканцям Березного грошову винагороду в сумі 200 грн. за кожен голос за їхнього кандидата. Дана інформація не підтвердилася.

 

 У чергову частину Перечинського РВ УМВС надійшла заява кандидата в народні депутати України від однієї з політичних партій про те, що в ніч на 21 жовтня в населених пунктах Ставне, Кострино, Жорнава, Люта Великоберезнянського району невідомі особи позривали та покидали на землю його агітаційні листівки,  які були розклеєні на парканах, магазинах та стовпах. З місця події вилучено два шматки пошкодженого агітаційного плакату. Хуліганів розшукує міліція.

 

В чергову частину Мукачівського МВ УМВС із заявою звернулася член дільничної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №69, котра повідомила про те, що 21 жовтня під час здачі звітності до ОВК №69, що знаходиться на вул.Пушкіна в м.Мукачево, відбулась сутичка щодо встановлення черги між членами виборчих комісій. Заявниця зробила зауваження одному з членів окружної виборчої комісії, а той на зауваження не відреагував, а наніс їй удар рукою в область грудної клітки.  Потерпілій видано направлення на медекспертизу, однак сама жінка за меддопомогою в лікарню не зверталася. По даному факту проводиться перевірка.

 

21 жовтня в чергову частину Свалявського РВ УМВС надійшла заява одного з кандидатів в народні депутати України про те, що ним під час зустрічі з виборцями  отримано інформацію, що здійснюється масовий підкуп виборців на користь його конкурента. По даному факту проводиться перевірка.

 

- Уся інформація, що стосується виборів, нами ретельно перевіряється. Нагадаю, що 14 жовтня ц.р. Верховна Рада України посилила відповідальності за порушення виборчих прав громадян, - коментує начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Сергій Шаранич. – У разі підтвердження інформації про підкуп виборців винних буде притягнено до передбаченої законом відповідальності, незалежно від приналежності їх до тих чи інших політичних сил. Можу вже повідомити громаді, що лише за останню добу порушено два кримінальні провадження за подіями, що безпосередньо стосуються виборів та порушень в ході виборчого процесу. Зокрема, працівниками міліції затримано дві групи по двоє людей, що серед ночі здійснювали хуліганські дії шляхом пошкодження передвиборчої агітації на вулицях Ужгорода. В їх діях є ознаки організованості. Сподіваюся,  в процесі слідства ми вийдемо на замовника брудної кампанії. А тепер хочу звернутися до цих людей: не ламайте долі молодим людям! Ваші злочинні вказівки - це кримінальна пляма в біографії молодих людей, яких ви безсоромно використовуєте в політичному протистоянні! 

 

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

 

22 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів