Чопські прикордонники «попереджувати» вже не будуть

Чопські прикордонники нагадали про штрафи і порядок на кордоні

 

Для покращення інформованості громадян, які перетинають державний кордон України та профілактики порушень режиму в пунктах пропуску, прикордонники Чопського прикордонного загону нагадують про штрафи та необхідність дотримання законів.

 

1. Згідно положень Закону України «Про прикордонний контроль», режим у пунктах пропуску через державний кордон – це порядок перебування і пересування всіх осіб і транспортних засобів у межах території   прикордонних   залізничних  і  автомобільних  станцій, морських і річкових портів, аеропортів і аеродромів, відкритих для міжнародного  сполучення,  а  також  здійснення  іншої діяльності, пов'язаної з пропуском через державний кордон  осіб,  транспортних засобів та вантажів, який встановлюється наказом начальника органу охорони  державного  кордону,  погодженим  з  начальником  митного органу  та  керівником підприємства,  на території якого розміщено пункт пропуску через державний кордон;

2. Законом України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", внесено зміни до ряду нормативно-правових документів, в тому числі що стосується юридичної відповідальності за порушення режиму в пунктах пропуску через державний кордон України. Таким чином ст. 202 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) викладено в наступній редакції: "Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в'їзду - виїзду тягне за собою накладення штрафу на громадян від 7 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб - від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян". Тобто такого покарання як "попередження" за порушення режиму в пунктах пропуску через державний кордон України вже немає, а мінімальну суму штрафу збільшено з 17 до 119 гривень. У разі несплати штрафу у вказані в законі терміни, органами Державної виконавчої служби стягується подвійний розмір штрафу, – повідомляє  прес-служба Чопського прикордонного загону.

 

23 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів