Губернатор Закарпаття «не розуміє тих виборців, які продають свій голос»

Василь Губаль закликав закарпатців не продавати свій голос й усім прийти на дільниці, щоби здійснити вибір по совісті

 

"Звертаюся до усіх виборців Закарпаття і запрошую вас усіх прийти на дільниці й скористатися своїм правом обирати, і зробити це відповідально і чесно" – так висловився голова Закарпатської ОДА Василь Губаль на прес-конференції у п’ятницю, 24 жовтня.

Він наголосив: певні європейські країни можуть собі дозволити, аби явка на дільниці була мінімальною, але наразі Україна собі цього дозволити не може. "Бо нам треба голосувати не так за ті чи інші сили або кандидатів, нам треба голосувати за збереження країни" – сказав Висиль Губаль. Керівник області акцентував: "Я би хотів, що би й ЗМІ, і релігійні громади, і активи на місцях запрошували краян прийти і проголосувати, проголосувати чесно".

Коментуючи питання про інформацію стосовно підкупу (або спроб підкупу), керівник області наголосив: "Якщо є такі факти, слід звертатися у правоохоронні органи і писати заяви у виборчі комісії, інформувати спостерігачів. Я акцентую на цій проблемі перед правоохоронними органами. Водночас зараз уже і сам виборець мав би бути зрілий і не давати спаплюжити свій голос". "Я не розумію тих виборців, які продають свій голос. І прошу закарпатців не піддаватися на провокації, не піддаватися на підкуп" – підкреслив голова краю.

"Я сподіваюся, що вибори пройдуть спокійно і в рамках закону, і прошу всіх краян бути уважними й підтримати Україну, нашу незалежність і нашу свободу. Ну і, звісно, закликаю всіх прийти на дільниці і проголосувати по совісті" – сказав Василь Губаль.

Відповідаючи на питання журналістів про організацію виборчого процесу, голова ОДА поінформував: в ОДА, РДА і міських радах будуть чергові, які реагуватимуть на проблеми з ходом голосування (водночас не втручаючись у процес), перед правоохоронними органами поставлено задачу дбати про правопорядок, міліцію посилять черговими від податкової служби і "надзвичайників". Загалом наразі на Закарпатті нема даних про якісь проблеми, що б ставили під загрозу проведення виборів.

Прес-служба Закарпатської ОДА

 

24 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів