Люди можуть скасувати люстрацію на референдумі

Громадяни України мають право самостійно приймати рішення щодо загальнодержавних питань, у тому числі про прийнятність дії закону про люстрацію, використовуючи безпосередню форму демократії - референдум за народною ініціативою. 

 

Про це повідомив екс-віце-прем'єр України Сергій Арбузов, повідомляє прес-служба політика. За його словами, так званий люстраційний закон, так чи інакше, торкнеться практично кожної української родини.

"Люстраційний закон не тільки підриває основи управління державним апаратом, але і деморалізує суспільство. Адже, люстрованими згідно з цим законом опинилися вагітні, академіки і середньостатистичні співробітники держорганів. Верхівка ж державної піраміди залишилися підстрахованими та захищеними. Якщо довіряти підрахунками Прем'єра Арсенія Яценюка, під люстрацію потраплять понад 1 млн громадян. Це означає, що люстрація торкнеться практично кожної української сім'ї та високопрофесійні, освічені люди виявляться не потрібними країні", - зазначив С.Арбузов.

Він також висловив переконання, що в закон про люстрацію після виборів будуть внесені зміни, однак за цей період він може привести до фатальних наслідків.

"З дня на день основна маса державних службовців буде звільнена наказами керівників відомств. Немає жодних сумнівів, що і Конституційний суд України, і Венеціанська комісія висловиться щодо цього закону, зокрема щодо його невідповідності загальноприйнятим стандартам демократії і прав людини. Однак, це може зайняти певний період часу, можливо, півроку чи рік, а за цей час дія люстраційного закону може нанести непоправної моральної та матеріальної шкоди громадянам України. Саме для таких випадків у Конституції передбачено право громадян на народну ініціативу. Для цього необхідно три мільйони підписів і реєстрація в ЦВК. І тоді, люди самі зможуть скасувати закон про люстрацію на народному референдумі", - резюмував С.Арбузов.

Нагадаємо, на виконання вимог Закону України "Про очищення влади" сьогодні з органів прокуратури України звільнено 132 прокурорсько-слідчих працівника. Надалі, згідно з цим законом, з органів прокуратури планують звільнити ще 450 працівників.

 

24 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів