Рекомендації закарпатцям щодо заходів безпеки перед виходом із будинку під час ожеледиці

Як вберегти себе від падіння

 

- Прикріпіть на підбор вашого взуття перед виходом шматочки поролону (за розмірами підбора) або лейкопластиру; наклейте лейкопластир чи ізоляційну стрічку на суху підошву і підбір (хрест-навхрест або східцем) і перед виходом натріть піском (на один-два дні вистачає); натріть наждачним папером підошву перед виходом, а краще-прикріпіть його на підошву (але від води піщинки наждачного паперу рано або пізніше обсипаються).

- Пам'ятайте, що кращим для льоду є підошви з мікропористої чи іншої м'якої основи та без високих каблуків.

- Людям похилого віку краще у «слизькі дні» взагалі не виходити з дому. Але якщо потреба змусила, не соромтесь взяти палицю з гумовим наконечником або шипом. Пам'ятайте, що дві третини травм люди, старші 60 років, одержують при падінні.

- Прогулянки вагітних жінок в ожеледицю без супроводження – небезпечні для здоров'я.

Як можна зменшити ризик травм у період ожеледиці:

- Ходіть, не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступаючи на всю підошву. Руки повинні бути не зайняті вантажем.

- Не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, але і важчих травм, особливо переломів.

- Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони покриті льодом.

- Не ходіть краєм проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти і вилетіти на проїжджу частину дороги.

- Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю.

- Небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. У стані сп'яніння травми найчастіше важкі, всупереч поширеній думці, що п'яний падає завжди вдало.

- Якщо ви впали і через деякий час відчули біль у голові, нудоту, біль у суглобах, утворилися пухлини, - терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.

 

25 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів