Пора допомагати Україні зброєю - сенатори США

Сенатори Бен Кардін (Демократична партія) від Меріленда і Роб Портман від штату Огайо поширили заяву, в якій закликають Сполучені Штати надати Україні оборонну зброя для захисту від агресії Російської Федерації.

 

В документі зазначається, що "українці голосують на виборах до Верховної Ради. Російська агресія перешкоджає цьому процесу, оскільки президент Путін як і раніше заперечує здатність України визначати своє майбутнє. Росія активно намагається перешкодити Україні реалізувати своє прагнення до більш вільного і гідного майбутнього"​​.

Сенатори констатують, що "минув місяць відтоді, як український уряд досяг угоди про припинення вогню з підтримуваними Росією бойовиками в південно-східній Україні. Бойовики регулярно порушували цю угоду, і з моменту набуття чинності угоди сотні українських військовослужбовців загинули в боях з силами сепаратистів".

"Ще у липні ми закликали США надати Збройним Силам України оборонну зброю, необхідну для охорони кордонів, захисту суверенітету, відбиття російської агресії та збереження верховенства закону. Хоча США сприяли наданню Україні важливих гарантій за позиками та допомагали їй отримати позики від МВФ та ЄС, такі важливі політичні та економічні реформи, здійсненню яких ці позики покликані сприяти, неможливі, якщо Україна не зможе зберегти свою територіальну цілісність, і якщо українці будуть жити під постійною загрозою нападу підтримуваних Росією сепаратистів. Попри те, що зобов'язання США надавати більшу кількість несмертоносного зброї - це позитивний крок, ми сподіваємося, що оборонні військові засоби скоро потраплять до тих, кому вони потрібні ", - зазначають Кардін та Портман у своїй заяві.

Вони підкреслюють: "Допомога важлива, так само як моральна, дипломатична і політична підтримка, яку ми надаємо Україні. Однак заяви про солідарність не здатні зупинити кулі, допомога сама по собі не захищає кордонів, і наші слова про підтримку територіальної цілісності України не забезпечать цю цілісність".

 

27 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів