Сусідка Закарпаття припускає можливість виходу з ЄС через тиск

В Угорщині припускають можливість виходу з ЄС

 

Оскільки Європейський союз диктує Угорщині свої умови, країна може преглянути своє членство у ЄС.

Про це заявив спікер угорського парламенту Ласло Ковер, повідомляє EurActiv з посиланням на угорське щоденне видання origo.hu.

Голова парламенту сказав, що якщо Брюссель вказуватиме країні, як потрібно керувати, то він стане подібний до Москви зразка 1989 року. І якщо так, то Угорщина може залишити Євросоюз, але це найгірший сценарій, додав він.

При цьому членство у ЄС і НАТО для країни не є проблемою, хоча  "євроатлантичний світ розхитаний у моральному сенсі". Ці слова підтверджують і інші угорські ЗМІ, зокрема, їх наводить ресурс mixonline.hu.

Опозиційні партії та політики Угорщини засудили спікера за ці заяви і закликали прем’єр-міністра Віктора Орбана дисциплінувати Ковера. На їхню думку, така позиція шкодить інтересам угорського народу і перекреслює 30-річні зусилля Угорщини. Також вони закликали Орбана визначитись: Москва чи Брюссель визначає майбутнє країни.

Політичні сили Європарламенту, які представляють в ньому групу Ковера, погодились з його думкою. "Ласло Ковер дуже чітко висловився щодо проблем функціонування Євросоюзу, європейські цінності від нас дуже далекі, ми самі маємо визначатися щодо майбутнього в ЄС" - зазначив член ЄП Тамаш Дойч.

Нагадаємо, останнім часом угорський прем’єр демонструє підтримку політики президента РФ Володимира Путіна.

ЕП

 

27 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів