На Закарпатті визначили кращих «соколят» (фото)

Маленькі козачата змагались між собою в краї.

 

Відповідно до Положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру „Сокіл” („Джура”) та наказу департаменту освіти і науки, молоді та спорту, з метою подальшого розвитку і популяризації у навчальних закладах області патріотичного виховання учнівської молоді, 24 – 25 жовтня 2014 року на базі Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради відбувся ІІ (обласний) етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”). Основним організатором даного заходу виступив колектив Закарпатського центру краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді.

У змаганнях взяли участь 11 роїв-переможців І-го (міського, районного) етапів гри „Сокіл” („Джура”) з Воловецького, Перечинського, Свалявського, Ужгородського, Виноградівського, Іршавського, Хустського, Тячівського районів та міст Мукачева, Хуста та Ужгорода.

На урочистому козацькому колі, присвяченому відкриттю обласного етапу, виступили Роман Романович Чобаня – начальник відділу позашкільної освіти департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, Подгорецький Володимир Георгійович – представник Закарпатського обласного козацького товариства ВГО „Українське реєстрове козацтво”, Делеган Михайло Васильович – голова спілки краєзнавців Закарпаття, Володимир Іванович Чепа – директор Закарпатського центру краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді, які привітали учасників, підкреслили, що одним із завдань гри „Сокіл” („Джура”) є виховання високого рівню шляхетності, моральності, духовності, доблесті та звитяги у молодого покоління та побажали перемог козачатам.

Почесними гостями також були представники 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону – учасники АТО, які перебувають у відпустці. 

Під час відкриття заходу учасники змагань вшанували хвилиною мовчання пам'ять бійців, які загинули під час антитерористичної операції на сході України.

На завершення козацького кола козачата за старовинною козацькою традицією помолилися за добрі справи та були окроплені святою водою протоієреєм Української православної церкви о. Віктором Аврамчуком.

Протягом двох днів учасники доводили свою вправність у таких конкурсах, як „Впоряд” (стройова підготовка), „Відун” (інтелектуальні змагання з історії України), ватра „Слава Героям” (представлення творчо-мистецького завдання рою), „Розпалювання багаття”, „Читання топознаків”, козацько-туристська смуга перешкод „Козацький шлях”.

Згідно за результами протоколів загальнокомандна бронза – у козачат з Кам'яницької ЗОШ І – ІІІ ступенів Ужгородського району. Друге місце за козачатами з Буштинської гімназії-інтернату гуманітарного профілю І – ІІІ ступенів Тячівського району. І переможці – рій Керецьківської ЗОШ І – ІІІ ступенів Свалявського району, які і представлятимуть Закарпаття на Всеукраїнських змаганнях. 

Переможці нагороджені дипломами департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, командними кубками та індивідуальними медалями.

Також учасники отримали багато нових знань, гарних вражень, позитивних емоцій і надійних друзів та зайвий раз довели, що чесноти шляхетності, мужності, патріотизму, взаємодопомоги і козацької звитяги притаманні сучасному молодому поколінню краян.

СЛАВА УКРАЇНІ!

Закарпатський центр туризму

 

28 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів