Ідея Порошенка створити коаліцію чисельністю в 300 депутатів неможлива без третьої політичної сили

Нова коаліція не матиме єдиного лідера - політолог

 

У новій коаліції будуть лідери, з чиєю думкою Порошенко доведеться рахуватися, оскільки коаліція в 300 осіб неможлива без третьої політичної сили, якою, ймовірно, буде обєднання «Самопоміч» з його лідером Андрієм Садовим.

Так прокоментував «Слову і Ділу» ситуацію щодо майбутньої коаліції в Верховній Раді відомий український політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

«Ідея Порошенка створити коаліцію чисельністю в 300 депутатів неможлива без третьої політичної сили. Навіть якщо в цілому з «Народним фронтом» вийде близько 200 голосів, цього все одно недостатньо. Головний претендент на входження в коаліцію БПП-НФ - «Самопоміч». Садовий вів правильну та розумну політичну гру, тому ми бачимо такі результати, не дарма в місті Львові подейкують, що «кияни люблять нашого мера більше, ніж самі львів'яни», і вибори тому доказ», - розповідає політолог.

На його думку, ніяких політичних війн у коаліції бути не може, але сильних особистостей в Раді буде декілька, тому Порошенку доведеться рахуватися з думками лідерів партій однозначно.

«Коаліція має діяти стратегічно та в єдиному напрямку, а її першочергові завдання - збалансувати владу, вирішити питання депутатської та президентської недоторканності, прийняти закони про роботу Кабінету міністрів, провести корупційну й військову реформи», - вважає Бала.

Нагадаємо, що станом на 27 жовтня, згідно з офіційними даними ЦВК про результати дострокових парламентських виборів 2014 року, політична партія «Блок Петра Порошенка» отримує 127 депутатських мандатів в новому парламенті.

Слово і Діло

 

28 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів