Коаліціада по-українськи: у Порошенка з’явилися ревнощі, а у Яценюка - захмарні амбіції

Коаліціада не затягнеться довше, аніж до початку роботи нового парламенту.

 

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Політичне рішення про те, хто входитиме у коаліцію, з'явиться наступного тижня. Склад уряду, розподіл посад узгодять до кінця листопада. У тому, що зараз показали дві коаліційні угоди, немає нічого страшного. Це такі піар-ігри - демонстрація того, хто переможець виборів та повинен створювати більшість. Насправді дві головні політичні сили, які набрали більш за всіх голосів виборців - "Блок Петра Порошенка" та "Народний фронт" самі знають, що мають робити. Якщо що, наші міжнародні партнері на пальцях їм пояснять, що є два переможці виборів, а не один. Тому вдвох мають формувати коаліцію із залученням партнерів", - зазначив він.

Фесенко вважає, що Порошенко та Яценюк зрозуміли, що без "Батьківщини" та "Радикальної партії" не буде коаліції в триста голосів. "Вони не можуть не домовитися. По-перше, "Блок Петра Порошенка" без "Народного фронту" арифметично не зможе створити більшість і навпаки. По-друге, якщо почнуть домовлятися із "Опозиційним блоком", інші партії Майдану туди не підуть, а всередині їхніх же політичних сил буде серйозний спротив. По-третє, якщо вони не створюють коаліцію, уряд буде тимчасовим, а такому ніхто не дасть грошей. Без цього Арсеній Петрович не зможе працювати, які б красиві програми він не писав", - зауважив експерт.

Говорячи про те, чи не шантажує Яценюк Порошенка коаліційною угодою, політолог наголосив: "Це просто понти. У Порошенка з'явилися певні ревнощі, а у Яценюка - захмарні амбіції. Це тимчасово. Але Арсеній Петрович залишиться прем'єром - іншого виходу немає. Бо інакше "Народний фронт" не піде в коаліцію".

 

29 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів