У наступному році ЗНО проводитиметься з 12 навчальних предметів

Чимало змін чекає наступного року тих, хто збирається складати ЗНО.

 

Зокрема, у 2015 році ЗНО буде проведено з 12, а не з 14, як торік, навчальних предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, хімії, фізики, англійської, німецької, французької, російської, іспанської мов. Не буде у цьому переліку всесвітньої літератури та всесвітньої історії.

Для усіх випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2015 року результати ЗНО з української мови і літератури зараховуватимуться як результати ДПА. Вони визначатимуться на основі кількості балів, набраних за виконання завдань лише з української мови.

Для визначення результатів ЗНО-2015 з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал», тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Учасники тестування, які не подолають «поріг», не зможуть використати результат ЗНО з цього предмета для вступу до ВНЗ. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів та матимуть право брати участь в конкурсному відборі при вступі на навчання.

З предметів -  українська мова і література та  математика тестування  має  бути двох рівнів складності (базового та поглибленого).

Кожен учасник має право пройти тестування не більше, ніж з чотирьох предметів під час проведення ЗНО.

При зарахуванні абітурієнтів братимуть до уваги результати ЗНО, отримані лише у рік вступу.

Закарпатські освітяни нагадують, що з 1 листопада до 15 грудня триватиме он-лайн реєстрація для проходження пробного ЗНО. Саме пробне тестування відбуватиметься 21 та 28 березня 2015 року.

 

31 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів