Туристична галузь Закарпаття впевнено крокує в Європу (фото)

В Ужгороді презентували новий інвестиційний проект в галузі туризму

 

Cтартова конференція проекту «Підтримка економіки Закарпатської області через розвиток та промоцію її туристичного потенціалу», який реалізується  в рамках програми «Підтримка політики регіонального розвитку України», відбулася 30 жовтня в Ужгороді.

Новий туристичний інвестиційний проект презентувала  менеджер АРР «Закарпаття» та координатор проекту – Тетяна Захаркевич. За її словами, пріоритетними напрямками реалізації проекту є розвиток туристичної інфраструктури Закарпатської області , промоція туристичних продуктів краю та розробка ефективної регіональної політики в сфері туризму.

В рамках реалізації зазначеного Проекту планується здійснити наступні заходи:

  • Будівництво туристичного кемпінгу
  • Будівництво 5 туристичних стоянок
  • Створення мотузкового парку
  • Прокладання туристичного шляху для людей з обмеженими фізичними можливостями
  • Встановлення 90 дорожніх туристичних інформаційних знаків
  • Створення електронної бази даних туристичних шляхів
  • Створення інтернет-платформи з промоції туризму Карпатського регіону
  • Проведення тренінгів, туристичного фестивалю
  • Розробка рекомендацій до Програми розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2016 – 2022 роки на основі проведеного економічного аналізу туристичної галузі краю
  • Створення центру розвитку туризму області.
  • Створення туристичного путівника та фільму «Карпатський туристичний шлях»
  • Промоційні тури по збудованим об’єктам інфраструктури та ін.

Реалізація проекту триватиме 2 роки, загальний бюджет становить майже 900 000 євро. Проект «Підтримка економіки Закарпатської області через розвиток та промоцію її туристичного потенціалу» фінансується Європейським Союзом (Грантова угода 2014/343-149). Проект реалізується Закарпатською обласною радою в партнерстві з КП «Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради».

Участь у конференції взяли голова обласної ради Іван Балога, депутати обласної ради, голови райрад, міські голови, представники профільних управлінь ОДА, окремих агенцій регіонального та місцевого розвитку, координатори мережі туристично-інформаційних центрів, науковці та ін. Під час заходу обговорювались сучасний стан та перспективи розвитку туристичної галузі Закарпатської області. Директор Агентства регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Валерій Грищенко розповів про досвід участі АРР «Закарпаття» в проектах міжнародної технічної допомоги, що фінансуються Європейським Союзом. З вітальним словом виступили голова Закарпатської обласної ради Іван Балога, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Михайло Попович та директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури Василь Пригара.

«Пошук ефективних партнерів, навчання наших агенцій вигравати гранти, щоби вони могли втілювати важливі проекти для Закарпаття – це ті пріоритети, над якими слід працювати. Майбутнє буде лише за умови, якщо будемо реалізувати у себе передовий досвід Європи. Туризм може стати бюджетоутворюючою галуззю Закарпаття. Цей проект, який нині ми розпочинаємо, переконаний, що буде мати великий успіх»,  – сказав Іван Балога.

 

 

 

01 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів