Генпрокуратура: Ігор Гончаров помер через травму, завдану співробітниками СІЗО

Експертиза встановила, що причиною смерті одного з фігурантів "справи Гонгадзе" - колишнього міліціонера Ігоря Гончарова, якого Генпрокуратура вважає лідером злочинного угруповання, відомого як "банда перевертнів", - стала травма, завдана йому співробітниками СІЗО, передають Українські Новини.

 

Про це повідомив журналістам у понеділок, 21 червня, начальник прес-служби Генеральної прокуратури України Сергій Руденко.

За його словами, Генпрокуратура порушила кримінальну справу в зв"язку зі смертю внаслідок травми колишнього співробітника Управління з боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ, листи якого з інформаці?ю про загибель Георгія Гонгадзе були оприлюднені після смерті ?горя Гончарова в С?ЗО.

Руденко уточнив, що кримінальну справу порушено за фактом перевищення службових повноважень посадовими особами слідчого ізолятора ?13 і завдання тяжких тілесних ушкоджень Гончарову.

Комісійна експертиза встановила, що ?гор Гончаров помер через травму спини, отриману під час перебування в слідчому ізоляторі. "Це офіційні дані, що підтверджені доказами", - повідомив представник Генпрокуратури.

За словами Сергія Руденка, кримінальна справа була порушена ще 13 травня за частиною 2 статті 365 "Перевищення службових повноважень". Слідчу групу в цій справі очолив слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури.

 

21 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів