Чим вигідно закарпатцям придбати твердопаливний котел?

Завдяки урядовій програмі з підвищення енергоефективності купувати твердопаливні котли – вигідно

 

Найбільшу кількість газу - 62% - використовує населення держави. З метою зменшення споживання блакитного палива розроблена урядова програма з підвищення енергоефективності. 

Так, постановою КМУ № 491 від 1 жовтня 2014 року прописаний механізм, згідно із яким населення може отримувати кредити на купівлю опалювальних котлів, крім тих, що працюють на газу, і відшкодування від держави.

Ощадним банком України 20 жовтня 2014 року укладено договір про взаємодію з Державним агентством енергоефективності і енергозбереження. Згідно з угодою щомісяця банк подає агентству перелік клієнтів, яким видано кредити, а агентство повертає в наступному місяці 20% від кожного виданого кредиту. 

Схема видачі кредиту проста: клієнт у магазині обирає потрібний котел, після цього звертається до банку і надає паспорт, ідентифікаційний код, довідку, що підтверджує доходи за останні шість місяців, і рахунок-фактуру на котел. За умовами програми споживач сплачує 10% суми, решту сплачує банк. 

Для прикладу. Якщо котел коштує 20 тис. грн., клієнт має заплатити 2 тис. грн. 18 тис. грн. проплачує банк. У наступному місяці 3600 грн. клієнту повертається з бюджету. 

Всього на цю програму виділено 50 млн. грн. 

Не забуваймо, що купуючи котли за цією урядовою програмою - підвищуємо енергонезалежність нашої держави.

 

04 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів