Ужгородці просять захистити їх від «земельного удару» депутата-рейдера

Новообраний закарпатський нардеп відбирає майно у півтисячі ужгородських сімей. 

 

Конфлікт розгорівся через землю, яка належить Пацкану. За часів Погорелова Валерій Пацкан отримав землю в районі об’їзної дороги, біля кар’єру. Потім він об’єднав кілька ділянок в одну, площею 8000 м.кв. Однак виявилось, що між його ділянкою і трасою розташовані ще кілька десятків ділянок землі. І Пацкан не знайшов нічого кращого, як відібрати в людей їхню землю. В квітні місяці він направляє в прокуратуру депутатське звернення, де вимагає скасувати акти на землю.

Прокуратура на вимогу нардепа подає в суд – і сьогодні 500 сімей ужгородців з цього мікрорайону можуть втратити свою землю. І все для того, щоб розчистити територію між ділянкою Пацкана і об’їзною, піднявши її комерційну привабливість.

Міська рада представляє в суді інтереси жителів міста, однак самостійно протистояти народному депутатові мерія не в змозі. Тому люди звертаються до представників ЗМІ та політичних сил з проханням захистити їх від дій Пацкана, а також перевірити, наскільки законним є використання депутатом свого службового становища для вирішення своїх особистих майнових питань.

Навряд до повноважень голови комітету з прав людини Верховної Ради Валерія Пацкана входить скасовування права власності на землю ужгородців, єдина вина яких в тому, що їхній сусід по землі народний депутат.

Ось як прокоментував цю ситуацію в.о.мера Ужгорода Віктор Щадей: "Пацкан має 8000 м.кв. землі, і хоче скасувати право власності на землю своїх сусідів - в результаті 500 сімей можуть залишитись без свого майна.

Народний депутат Пацкан для цього направив офіційне депутатське звернення в прокуратуру, яка одразу пішла в суд. Мерія повинна (і буде!) захищати інтереси жителів міста - одна через це ми вступаємо в конфлікт з народним депутатом з правлячої партії, який має багато важелів впливу на різні органи та ЗМІ. Ось така дилема...

А все тому, що він хоче розчистити для автосалону територію між своєю ділянкою і трасою - щоб земля коштувала більше. Такий ось депутатський бізнес".

На фото: внизу - обїзна дорога, зверху справа - карєр, по центру - ділянка депутата Пацкана, навколо - ділянки 500 мешнкаців міста, які на вимогу депутата прокуратура намагається скасувати в суді.

 

06 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів