Закарпатська журналістка здійснила незвичну подорож у країну фантазій (фото)

Національний музей кіно в італійському Турині входить у 20-ку найбільш відвідуваних музеїв країни.

 

Хоча, це далеко не музей в класичному розумінні цього слова. Це свого роду інтерактивний путівник в історію кіно. Відкрили його зовсім недано – у 2000 році в найоригінальнішоій будівлі Туріну – у башті Моле Антонеліана, що вважається водночас найвищою спорудою міста. Побувала там і наш кореспондент Ужгород.net.

         Потрапивши у музей кіно, звичайний турист стає не лише глядачем, а й водночас дослідником історії народження жанру. Швейцарський декоратор Франсуа Конфіно створив лабіринт емоцій, неочікуваних візуальних і слухових ефектів. 

         Музей розташований на трьох поверхах і нараховує понад 20 тисяч експонатів, 80 тисяч фотоматеріалів, 12 тисяч кінострічок.

         Мандрівка починається із історії. Як кіно створювалось, як знімалось, як монтувалось. Примітивні кінокмамери, проектори, монтажні столи... Далі турист потрапляє в лабіринт численних постерів тих кінофільмів, які знімались саме в Італії із найвідомішими акторами. Та найцікавіше чекає згодом. На першому поверсі знаходяться декорації фільмів, костюми, і навіть «головні герої» відомих стрічок. Чудовиська із фільму «Чужий», Робокоп, червоний плащ «Супермена», герої саги «Зоряні війни», Акула із однойменного фільму... Всі ці експонати зібрані в Турині.

         Лабіринти музею кіно інколи здаються своєрідним космічним кораблем, який на кілька годин туристів «забирає» у світ фантазій та ілюзії. А щоб звідти «повернутись» безболісно, екскурсія закінчується «лежачим кінозалом».

Далі у фоторепортажі…      

                                               Ані Нікогосян для Ужгород.net

 

 

 

11 листопада 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів