Екс-губернатор Закарпаття бідкається, що став жертвою кулуарщини

Сьогодні очільники парламентських фракцій, які ведуть переговори про створення більшості в новообраному парламенті, мають підписати та оприлюднити текст коаліційної угоди. 

 

Паралельно переможці виборів – «Народний фронт» та Блок Петра Порошенка – ведуть переговори про склад нового уряду, який знову має очолити Арсеній Яценюк. Утім, на відміну від першого уряду Яценюка, міністрів якого обговорювали в широкому колі та представляли на Майдані, переговори щодо другого уряду тривають без розголосу.

Учасники переговорів щодо створення нової більшості кажуть, що склад нового уряду на даний момент не обговорювався. Однак, за неофіційної інформацією, кадрові питання вирішуються на рівні президента, прем’єра та їхніх найближчих соратників.

На відміну від першого уряду Яценюка, міністрів якого обговорювали в широкому колі Ради Майдану та представляли на Майдані, кандидатури другого уряду обговорюють у вузькому колі за зачиненими дверима. Закритість переговорів призводить до поширення неперевіреної та неправдивої інформації про можливі кадрові призначення. Зокрема, двічі екс-губернатор Закарпаття, екс-міністр надзвичайних ситуацій та екс-голова президентського секретаріату Віктор Балога заперечив інформацію про своє можливе призначення на посаду міністра внутрішніх справ. Появу таких чуток він пояснив «хворобою української влади, яка звикла все вирішувати кулуарно».

Поява неправдивої інформації про можливі кадрові призначення свідчить про боротьбу за посади в новому уряді.

«Хочуть посилити протиріччя між учасниками переговорів, підкидаючи оці фейкові новини. Про Балогу – це спеціально для того, щоб зберегти Авакова на посаді міністра внутрішніх справ. Це спроба дискредитувати іншу сторону», – вважає Володимир Фесенко.

Персональний склад нового уряду обіцяють представити у перший день роботи новообраної Верховної Ради – наприкінці листопада чи на початку грудня, пише Радіо Свобода.

 

14 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів