Закарпатські ґаздині поділилися, як правильно сховати троянди від морозів (фоторепортаж)

На дворі вже перші заморозки, а в ґаздівствах закарпатців ще повноцінно цвітуть різнокольорові троянди та інші холодновитривалі квіти.

 

Як правильно доглянути та підготовити рози до зими, поділилися господині із Ужгородщини. 
"Правильне укриття троянд на зиму є важливим етапом догляду за цими примхливими рослинами, - розповідає 54-річна Ганна. - Бо неправильно вкриті на зиму троянди можуть не тільки постраждати та отримати обмороження, але і зовсім загинути". 
Тож середнянська газдиня радить передовсім видалити листя, позаяк у троянд не існує часу початку природного листопада. "Це послужить сигналом для рослини - пора спати, - веде розмову пані Ганна. - Також залиште на кущі пару відцвілих бутонів, тоді почне дозрівати насіння і це подасть сигнал рослині, що потрібно готуватися до зими. Займіться цим після перших заморозків, щоб не розбудити бруньки, розміщені в пазухах листків. Після цієї процедури кущі повинні висохнути, а вже потім можна їх вкривати. Не забувайте, що осіннє листя може обернутися вогнищем інфекції, тому їх краще спалити".
Жінка також зауважує, що не варто поспішати з укриттям і краще дочекатися настання перших мінусових температур і витримати їх 10-12 днів при температурі від -2 до -5 С градусів морозу, давши тим самим трояндам повністю зупинити своє зростання. 

А от чим і як укрити троянди на зиму, домогосподарки радять найоптимальніший варіант - сніг. Це найкращий матеріал. Саме він найнадійніше зберігає тепло і оберігає від морозу.

Uzhgorod.net.ua

 

 

 

24 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів