Керманич Закарпаття має купу ініціатив, але все перекладає на плечі громади

Обласна влада просить допомоги в активістів стосовно екологічних проблем Закарпаття

 

Василь Губаль закликає громадських активістів – небайдужих закарпатців – тісніше і дієвіше співпрацювати з владою у різних сферах, у тому числі і стосовно екологічних проблем краю.

Свідчення такої взаємодії мали цього тижня, коли від громадськості з Великоберезнянсього району надійшов "сигнал" стосовно сумнівних рубок деревини, у тому числі на території Нацпарку, й обласна влада зупинила там всі роботи та спрямувала перевірку.

"Це один з прикладів того, як громада дієво впливає на вирішення проблем. У першу чергу самі закарпатці мають перейматися тим, що коїться в їх краї, місті, районі, селі, ближньому урочищі тощо. Тож я запрошую активістів до співпраці й очікую від них як інформації, так і пропозицій щодо таких болісних для області проблем, як рубки лісу, незаконний видобуток гравію чи інших природних ресурсів, несанкціоновані сміттєзвалища тощо. Кажу відверто: я розраховую на допомогу, адже лише разом з вами, небайдужі закарпатці, влада зможе зарадити явищам, які псують нашу природу" – сказав Василь Губаль.

Голова ОДА також висловив ідею щодо можливості створення в краї громадської структури чи організації, яка б предметно зайнялася контролем за згаданими "темами" та була своєрідним "стимулом" для влади та контролюючих і правоохоронних органів для реакції і вирішення – передовсім згаданих проблем, пов’язаних з довкіллям, утім, можливо, й інших. Голова ОДА охоче й дієво підтримає таку ініціативу. Василь Губаль запевняє – готовий до діалогу, співпраці й відкритої та термінової реакції на звернення і "сигнали" громади в інтересах області та збереження її природних ресурсів, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА 

 

27 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів