Голова Хустської РДА «розбазарює» державні землі

Понад 1, 35 га землі, які незаконно було надано хустянину прокуратура хоче повернути державі

 

Хустською міжрайонною прокуратурою заявлено позов в інтересах держави до хустянина, Хустської РДА на стороні відповідача Управління Держземагенства в Хустському районі, - про визнання недійсним державного акту на право приватної власності на земельну ділянку і повернення земельної ділянки площею 1,35 га на території Вишківської селищної ради.

 
Як повідомив  Хустський міжрайонний прокурор Юрій Беламут: «Прокуратурою встановлено, що розпорядженням голови Хустської РДА мешканцю Хустського району було надано безоплатну у приватну власність земельну ділянку площею 1,35 га на території Вишківської селищної ради, для ведення особистого селянського господарства в рахунок частки (паю) члена орендно–агроторгового об’єднання. На підставі вказаного розпорядження чоловіку було виготовлено та видано державний акт на право власності на земельну ділянку.
 
Однак, згідно інформації управління Держземагенства у Хустському районі вказана земельна ділянка не відноситься до земель пайового фонду, а отже державний акт виготовлений з  порушенням Земельного кодексу України, указу Президента України про порядок паювання земель.
 
Враховуючи вищенаведене, вказана земельна ділянка  була надана хустянину незаконно.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

28 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів