Погорєлов разом із секретарем Ужгородської міськради урочисто пообіцяли зупинити «дерибан» та приватизацію комунального майна

Громадська рада працюватиме з Погорєловим, а інші активісти не визнають його мером

 

Cьогодні, 28 листопада, старий новий мер Ужгорода Віктор Погорєлов та новообраний секретар міської ради Богдан Андріїв провели зустріч громадськістю міста. Окрім них на захід прийшли депутати міськради, а також представники громадських організацій та активісти.

Все почалося досить спокійно. Погорєлов у своєму «спічі» намагався закцентувати увагу присутніх на проблемах міста, які він обов’язково вирішить. Так він разом із секретарем міськради урочисто пообіцяли зупинити «дерибан» та приватизацію комунального майна.

Зокрема, Богдан Андріїв зазначив: «Нами прийнято рішення про припинення видачі земельних ділянок». Однак, це не стосуватиметься осіб, які є учасниками бойових дій в зоні АТО та родичів загиблих на війні. А Віктор Погорєлов додав, що «На минулій сесії одну ділянку було виділено сім’ї. Зараз є ще 4 заяви від сімей загиблих на Сході. Думаю, що на найближчій сесії ці земельні ділянки будуть їм надані».

Також він заявив, що «прийнято рішення тимчасово призупинити приватизацію комунального майна… Ми повернемося до практики проведення земельних аукціонів. Відділ міського землекористування також здійснить перевірку наданих земельних ділянок. Якщо там будуть виявлені якісь порушення, якщо там не платиться оренда – договори будуть припинені достроково».

На зустрічі прозвучало питання наскільки правомірно визначено тарифи на воду, і чи вивчатимуть цю проблему. Погорєлов відповів, що в понеділок їде у Київ, зайде в НКРЕ, візьме з собою документи Водоканалу і буде розбиратися. Також він створює комісію, яка в Ужгороді вивчить, наскільки у правовому полі приймали підвищення тарифів на воду. До неї увійдуть представники Антимонопольного комітету. Одразу ж на зустрічі мер запропонував увійти до цієї комісії і представника Громадської ради Вікторію Слюсаренко, яка підняла це питання і є аудитором за професією.

Також Віктора Погорєлова запитали, чи передбачає співпрацю мерії і Громадської ради? На що він повідомив, що під час засідання Громадської ради, на яке він зайшов у середу, він поспілкувався з присутніми і, зокрема, пообіцяв приміщення для їх роботи. Тоді ж дав доручення підрозділу міськради, який працює в Жупанаті, перейти в інше приміщення і протягом тижня звільнений офіс буде переданий Громадській раді.

Одразу стало зрозуміло, що представники Громадської ради вирішили співпрацювати з новим старим мером Ужгорода. Однак, інші активісти та представники громадських організацій далеко не в захваті від такого ходу подій. Зокрема активіст Юрій Світлик наприкінці зустрічі заявив: «Якщо маєте хоча б трохи честі і гідності, закликаю вас написати заяви про відставку та звернутись до Президента з проханням проведення дострокових виборів. Тільки тоді можна буде подати вам руку». Хтось із активістів навіть вигукнув: «Ваше відновлення на посаді все рівно що б Янукович подав до суду з вимогою повернутися до влади».

Однак, сам Погорєлов впевнений, що має право бути на цій посаді. «Я не розумію агресії в свою сторону. Я легітимно обраний ужгородцями, тому маю право виконувати свої обов’язки мера. До наступних виборів залишилось менше року, я звертаюсь до молодих лідерів – вчіться, готуйтесь і йдіть на вибори. Я більше на цю посаду не балотуватимусь», – заявив він.

Та це не заспокоїло багатьох активістів. У залі здійнявся шум, і Світлик урочисто закликав усіх, хто не вважає Погорєлова мером покинути приміщення. На заклик відгукнулося чимало присутніх, а залишились здебільшого представники Громадської ради Ужгорода та журналісти.

Після цього Віктору Погорєлову задали ще декілька запитань, в тому числі і про введення у міськвиконком нових членів від Громадської ради та інших громадських об’єднань, а також тарифів на вивіз сміття та інших. Сам Віктор Погорєлов не скупився на обіцянки все вирішити чи розглянути.

Руслан ФАТУЛА

«Карпатський об’єктив»

 

 

 

28 листопада 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів