Переселенцям зі сходу варто поспішити отримати податкову знижку за 2013 рік!

Закарпатські фіскали нагадують, що податкову знижку за 2013 рік можна отримати лише до 31 грудня поточного року. 

 

Для цього треба подати декларацію до державних податкових інспекцій за місцем податкової адреси (реєстрації) декларанта. Водночас у разі протермінування платником податку подання такої декларації, право на наступні податкові роки не переноситься.

Особи, що прописані на тимчасово неконтрольованій території України, мають подавати декларації за новими юридичними адресами територіальних органів ДФС, де вони тепер закріплені (перелік інспекцій, на які покладено виконання обов’язків по обліку та прийманню звітності платників, зареєстрованих в Донецькій і Луганській областях див. нижче).

Для прискорення отримання знижки запропоновано скласти декларацію за допомогою електронного сервісу «Декларування он-лайн» та направити її засобами електронного зв’язку.

У разі відсутності у осіб зі Сходу електронного цифрового підпису (ЕЦП), переселенці можуть безкоштовно його оформити у відділеннях Акредитованого центру сертифікації ключів.

Перелік витрат платника, дозволених до включення до податкової знижки, визначено ст. 166 Податкового кодексу України. Так, за 2013 рік дозволено до включення до податкової знижки наступні витрати: 

- частину суми процентів, сплачених за користування іпотечним кредитом;

- пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям;

- суму коштів, сплачених на користь закладів освіти для компенсації вартості навчання;

- страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного   пенсійного забезпечення;

- суму витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій;

- суму витрат на оплату державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита;

- суму коштів, сплачених у зв’язку з переобладнанням транспортного засобу;

- суму витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного  законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового  кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.   

 

28 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів