Тривалість канікул у школах Закарпаття визначають самостійно

Зима підійшла впритул і для  навчальних закладів актуалізувалося питання проведення канікул. 

 

Як повідомили закарпатські освітяни, наразі всі школи краю забезпечені теплом і навчальний процес триває у штатному режимі. А от канікули для учнів навчальних закладів почнуться в різний час.                                           

Так, у поточному навчальному році Міністерством освіти і науки України рекомендовано провести канікули у такі терміни: осінні - з 27 жовтня по 2 листопада, зимові - з 29 грудня до 11 січня, весняні - з 23 до 29 березня. Проте, у зв’язку зі складною фінансово-економічною ситуацією,  можливими проблемами з опаленням узимку у частині шкіл області в першому семестрі було організовано посилене відпрацювання навчальних занять або перенесення робочих днів на суботи. Таким чином, ці школи отримали можливість збільшити чи продовжити відпочинок дітей під час осінніх або зимових канікул. Термін відпочинку дітей продовжено на кількість вихідних, які фактично відпрацьовано раніше в кожному конкретному навчальному закладі, - пояснили у департаменті освіти і науки ОДА.                                        

У зв’язку з цим у  школах відпочинок учнів у зимовий період може мати різну тривалість. Наприклад, у деяких школах планується відпочинок учнів організувати з 15 грудня по 11 січня включно, в інших – з 8 грудня по 11 січня включно.

У деяких школах притримуються більш традиційного розкладу канікул. Там учні відпочиватимуть з 27 грудня по 11 січня, або – з 29 грудня по 14. Проте, як зауважили в департаменті, ці дати можуть бути скориговані у залежності від обставин.

 

28 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів