Губернатор Закарпаття не панькатиметься з районними чиновниками у разі їх непослуху

Василь Губаль: "Ті міста і райони, які не надають активного сприяння учасникам АТО, у тому числі щодо виділення землі, матимуть відповідне ставлення від обласної влади"

 

Голова Закарпатської ОДА нагадав районним, міським та сільським адміністраціям і радам на своїй вимозі ставитися з максимальною увагою і забезпечити режим повного сприяння учасникам АТО та їхнім родинам стосовно усіх питань, що їх турбують. На цьому Василь Губаль вже неодноразово наголошував на зустрічах в містах, районах і в ОДА, й зокрема акцентував на земельних питаннях. Також і ставив в приклад ті міські і районні ради, де визначають цілі масиви під розподіл ділянок, на які мають право учасники АТО. Усім зверненням – "зелене світло" – акцентував керівник краю. Василь Губаль зазначає: ті місцеві органи влади, які знехтують вимогою щодо активного сприяння учасникам АТО, у тому числі і щодо надання землі, матимуть відповідне ставлення і від обласної влади.

"Закарпатці, наші хлопці, воюють, захищають державу і край, і мають знати, що вдома все в порядку, вони повинні отримати все, на що мають право. Вимагаю щодня тримати це питання на контролі кожного керівника міста обласного підпорядкування і району" – акцентує Василь Губаль.

Родини учасників АТО просять писати заяви за місцем проживання. Звісно, Закарпаття є малоземельним регіоном, і тому, на жаль, нема змоги виділити всім охочим ділянки максимальної площі, утім, влада на місцях повинна вишукувати можливості і сприяти родинам учасників АТО.

За інформацією Головного управління Держземагентства у Закарпатській області, станом на 27 листопада 2014 року у Закарпатській області подано 825 заяв на отримання земельних ділянок військовослужбовцями та членами їх сімей, які беруть чи брали участь у антитерористичній операції, з яких надано дозвіл на розробку документації із землеустрою на 312 земельних ділянок. 43 проекти вже затверджено.

Зокрема, в Ужгородському районі видано 232 дозволи із  509 поданих заяв на отримання земельних ділянок, у Мукачівському -  15 дозволів із  176 заяв, у Берегівському - 3  із 30 заяв, у Великоберезнянському - 3 із 4 заяв, у Виноградівському - 4 із 9, у Воловецькому - 1 із 3 заяв, в Іршавському - 11 із 13 заяв, у  Міжгірському -  1 із 1 заяви, у Перечинському  - 4 із 6 заяв, у Рахівському  - 25 із 31 заяви, у Свалявському - 1 із17 заяв, у Тячівському 11 із 17 заяв, у Хустському - 1 із 9 заяв, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА

 

28 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів