Події у новій ВРУ можуть піти за сценарієм 2005 року?

Лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук вважає, що події у новообраній Верховній Раді можуть піти по сценарію 2005 року.

 

"Перше засідання "перезагруженной" Верховної Ради. Враження суперечливі. Підкреслена урочистість, пафосні промови, квіти, оплески, рукостискання, привітання, обійми...", - констатував громадський діяч.

"Україна ніколи не була такою об'єднаної, як зараз!" - бадьоро і впевнено рапортує Президент, мабуть забувши про розкол і в самій Україні, і на політичному олімпі. Кульмінаційний момент - рукостискання прем'єра і Президента - витискає сльозу. "Главо держави, вісь моя рука для проведення всього того, що Ви зараз сказали з цієї трибуни!" - урочисто виголошує Яценюк. От тільки відчуття "помаранчевого дежавю" заважає перейнятися урочистістю моменту", - зазначив В.Медведчук.

"Пам'ятається, в 2005-му під час народної інавгурації Ющенка теж простягав руку (яка нічого не крала!) своїм прихильникам і противникам. Що не завадило згодом колишнім соратникам - Президенту і прем'єру - затіяти затяжну війну за вплив і розділ владних повноважень, підсумками якої стали не тільки втрата влади "помаранчевою" командою, але і розвал країни. Схоже, історія повторюється і надії на зміни до кращого марні", - зазначив він.

"Прийнявши присягу і пообіцявши невтомно працювати вдень і вночі на благо України, депутати розійшлися... До вівторка. Робочий запал "перезагруженной" Ради згас. Питання формування комітетів ВР, нового "уряду камікадзе", ухвалення держбюджету, вирішення економічних, соціальних і політичних проблем - все відкладено на потім. Мабуть, після настільки зворушливо-урочистого заходу депутатам потрібно час, щоб прийти в себе, налаштуватися на робочий лад. Або ж продовжити закулісну боротьбу за портфелі та сфери впливу. За сценарієм 2005 року", - резюмував Віктор Медведчук, пише УНН.

 

28 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів