Що допомогло правоохоронцям Мукачева викрити серійних злодіїв?

Завдяки експертам-криміналістам в Мукачеві притягнули до відповідальності серійних крадіїв

 

Робота експерта міліції не завжди помітна, але без його участі не розкривається жоден важкий злочин.

При Мукачівському міськвідділі міліції працює  ціла група професійних експертів, очолює колектив підполковник міліції Едуард Манайло.

За участі й фаховому підході експертів не одного злочинця знайшли і посадили на лаву підсудних.

Окрім збору доказової інформації під час огляду місць подій, проведення дактилоскопічних,трасологічних, балістичних, портретних експертиз, а також експертиз холодної зброї та техніко-криміналістичних досліджень документів, експерти входять у склад слідчо-оперативної групи і оперативно реагують на всі повідомлення громадян про злочини та пригоди. Проте їх завдання не обмежується лише оглядом місця події. Нерідко експерти безпосередньо розкривають злочини.

Чергова лабораторія – класика криміналістики. Тут працюють з відбитками пальців рук. Напевне, кожен знає, як можна зняти відбитки пальців рук зі скляної поверхні. Для цього всього-на-всього потрібно: темний чи інший дрібний порошок, м’який пензлик і «скотч». Але от з іншими поверхнями, особливо, пористими – складніше.В цьому випадку в експертів-криміналістів є різноманітні порошки для різних поверхонь. В спеціальній валізці – всі необхідні матеріали для зняття відбитків пальців рук на місці злочину. Якщо ж порошки не допомагають – в хід іде сучасна техніка. Завдяки хімічній обробці в спеціальному апараті можна виявити відбитки пальців рук через місяць після того, як їх там залишили. Навіть можна це зробити з предметів, які дістали з води.

До прикладу, серію крадіжок із  квартир мікрорайону «Росвигово», які вчиняли двоє раніше судимих мукачівців, правоохоронці розкрили завдяки  експертам. Саме мукачівські «шерлоки холмси» з  місця події  вилучили сліди  пальців рук та взуття, які допомогли ідентифікувати особу зловмисника. 19-літні злодії, яким доведено 12 епізодів крадіжок  з  помешкань  мукачівців, зараз  перебувають під слідством.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС

 

 

 

01 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів