Після Майдану Україна є найбільш корумпованішою країною Європи

За результатами нового Індексу сприйняття корупції 2014 від Transparency International Україна так і не подолала межу «корупційної ганьби».

 

Отримавши лише один додатковий бал, в порівнянні з 2013 роком, країна залишається в клубі тотально корумпованих держав.

Про це йдеться на сайті організації Transparency Interbational, яка 3 грудня оприлюднила результати свого дослідження рівня корумпованості країн світу.

26 балів зі 100 можливих і 142 місце зі 175 позицій – це показники України в цьогорічному Індексі сприйняття корупції (Corruption Perceptions Index).

«Такі невтішні результати, на думку міжнародної антикорупційної спільноти, спричинені малопомітним поступом у руйнуванні корупційних схем, отриманих у спадок від всіх правлячих режимів часів незалежності України. Адже,незважаючи на «зміну фасаду», Україна продовжує тупцювати на місці. Нещодавно прийняті закони поки не дали відчутних результатів у антикорупційній боротьбі», - йдеться у повідомленні прес-служби українського представництва Transparency International.

Слід відзначити, що індекс сприйняття корупції базується на незалежних опитуваннях, в яких беруть участь міжнародні фінансові та правозахисні експерти, в тому числі Світового банку, Freedom House, World Economic Forum, Азійського та Африканського банків розвитку. Індекс є оцінкою від 0 (найвищий рівень корупції) до 100 (відсутність корупції). Повне дослідження доступне за посиланнями: www.ti-ukraine.org або www.transparency.org.

 

03 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів