Закарпатські фіскали попереджають, які податки «чекають» при ремонті авто у зв’язку з настанням страхового випадку

Про закарпатських «єдинників», які ремонтують авто після ДТП

 

Сьогодні в Ужгороді хмарна погода, вранці випав дрібний сніг, який змінився на дощ зі снігом. Така погодна ситуація, а також коротка тривалість світлового дня безпосередньо впливає на безпеку руху й нерідко є причиною дорожньо-транспортних пригод. Однак темою нашої статті є не погодні умови та ДТП, а спрощена система оподаткування. Вірніше, яку групу платників єдиного податку має право обрати фізична особа підприємець, яка здійснює господарську діяльність з ремонту автотранспортних засобів.

Надавати послуги з ремонту автотранспортного засобу можуть «єдинщики» другої та третьої групи. Вибір групи залежить від того, кому надаватиме платник єдиного податку такі послуги. Зокрема, фізична особа – підприємець платник другої групи може надавати послуги тільки громадянам та платникам єдиного податку, а платник третьої групи – будь-кому, в тому числі страховій компанії, яка підписує акт виконаних робіт та здійснює оплату за виконання послуг у зв’язку з настанням страхового випадку.

Фахівці ГУ ДФС у Закарпатській області повідомляють, що для ведення успішного бізнесу спрощенці мають можливість подавати заяви про перехід на спрощену систему оподаткування в електронному вигляді, до того ж за власним рішенням протягом року вони мають можливість змінювати групу або ставку податку.

Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву. Вона подається особисто платником податків або уповноваженою на це особою, може бути надіслана поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або ж засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб.

Зареєстровані в установленому порядку фізичні особи - підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація.

Новостворені суб’єкти господарювання, які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої - шостої груп, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.

Суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року, інформує відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

 

03 грудня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів