Відключення електроенергії може тривати усю зиму

Графіки аварійних відключень електроенергії можуть застосовуватись в Україні впродовж всієї зими, якщо в країні і надалі виникатиме дефіцит виробництва електроенергії.

 

Аварійний енергоблок Запорізької АЕС мають ввести в дію 5 грудня, тоді аварійні відключення будуть припинені. Однак, якщо уряд не вирішить питання постачання палива на електростанції, дефіцит може виникати знову і знову. Тож енергетикам доведеться вдаватись до аварійних відключень.
Регіональні енергетики пропонують міністерству розробити графік планових відключень та врегулювати роботу підприємств – запропонувати їм працювати у нічний час, щоб розвантажити мережу.
Традиційно взимку енергоспоживання зростає на 25-30%. Тому енергетики закликають усіх максимально економити споживання енергії. Це б мало стосуватись і державних установ, і простих споживачів.
Нагадаємо, аварійні графіки  відключень були введені по всій країні 1 грудня через аварійне вимкнення енергоблоку Б-3 потужністю 1000 мегават (МВт) на Запорізькій АЕС та виникнення дефіциту електроенергії в країні. Водночас в.о. міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан під час брифінгу 2 грудня заявив , що питання з введенням графіків аварійних відключень електроенергії по Україні буде вирішене до п’ятниці.

 

03 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів