Закарпатські горяни взимку можуть залишитись без питної води

Причин на таку думку безліч...

 

Причина тому - суха осінь, мороз при відсутності снігу та вирубка лісу, внаслідок якої забруднюються струмки, що живлять водозабір

1 грудня 2014 року у Воловецькій селищній раді відбулася робоча міжвідомча нарада, з питань безперебійного забезпечення селища питною водою.

В нараді брали участь селищний голова – Панасович В.В., заступник селищного голови Грига С.В., директор комунального підприємства «Водоканалсервіс» Савчин О.М., та запрошені спеціалісти - заступник голови Воловецької РДА Сличко І.В., інженер дільниці гірських річок Мукачівського МВГ Іванченко С.М., головний лісничий Воловецького ДЛГ Собран М.С.

В ході наради було обговорено питання наповнення водою селищного водозабору і шляхи їх вирішення, повідомляє Воловецька селищна рада.

Присутні висловили думки про створення загрозливої ситуацією з наповненням селищного водозабору внаслідок сухої осені та морозів при відсутності сніжного покриву, необхідності значно збільшити відведення річки в резервуар водозабору та тимчасово припинити роботи по лісозаготівлі у верхів’ях струмків, що живлять водозабір. Мова йшла також про порушення русел дрібних струмків, які тепер не потрапляють до р. Волівчик у її верхній течії та про ймовірність випадків відводу частини основного русла річки в ліс.

За результатами наради, зважаючи на серйозність проблеми, вирішено звернутися про необхідність розгляду питання на засіданні комісії ТЕП і НС Воловецької РДА.

 

04 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів