Богдан Андріїв: Ужгороду не вигідно втрачати інвестиційний японський проект (відео)

«Приурочене» нагадування про себе.

 

3 грудня світова спільнота відзначала Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. 15% населення Землі, а це більше мільярда, мають статус інвалідності. А от в Україні офіційно на обліку зареєстровано 2,7 мільйонів особливих людей. У відсотках – це 6% від усього населення. Натомість, ще якихось 20 років тому статусних осіб з інвалідністю було у 5 разів менше.

Закарпаття в собі вмістило 6 тис. осіб із обмеженими фізичними можливостями. І нехай не всі вони сьогодні фізично активні, все ж, частка і готова б долати труднощі на спортмайданчику, утім, відповідних умов немає. Оформити й отримати путівку у реабілітаційний центр сьогодні неможливо. Маючи різні групи, люди з обмеженими можливостями звернулись до громадськості із проханням посприяти їм в облаштуванні специфічної, але життєво необхідної інфраструктури.

Відтак, місто пообіцяло упродовж трьох років звести спортивно-реабілітаційний центр. Ціна питання – 3 млн. грн. Кошти на благодійний проект шукатимуть чи не всім світом. Серед мас із простягнутою рукою підуть до підприємців. Принаймні, це їм пообіцяв секретар Ужгородської міськради, він же впливовий бізнесмен Ужгорода.

«Я думаю, що ми знайдемо можливість і способи побудувати діалог із підприємцями, меценатами, спонсорами, які б долучилися до будівництва спеціалізованого комплексу. Треба розуміти, що кінець року має як прибутки, так і витрати, тому бізнесменів всіх під одну гребінку ми не рівнятимемо. Проведемо аналіз, хто може пожертвувати, звернемося особисто з проханням. Опрацьовувати інформацію будемо протягом місяця, але конкретні результати очікуємо вже на початку нового року. Місту не вигідно втрачати інвестиційний японський проект. Це рентабельність області, нові робочі місця, унікальні медичні послуги. І влада, і приватні особи не мають права упустити таку можливість. За три роки ми зобов’язані напрацювати максимальний результат», - прокоментував Богдан Андріїв, секретар Ужгородської міської ради.

Нагадаємо, нещодавно Закарпаття у рамках робочого візиту відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шигекі Суми. Високпоставлений д ипломат сказав, що тут успішно працюють японські інвестори, тому досвід їх роботи для подальшого залучення інвестицій для нього дуже цікавий.  Він повідомив обласну владу, що Японія зацікавлена і в нових інвестиціях, в тому числі завдяки позитивному досвіду, в економіку Закарпаття.
 
"Ми хочемо залучати нові інвестиції в Закарпатську область, адже компанія «Ядзакі» свідчить про те, що у вас може ефективно працювати. Зацікавленість інвестувати висловлюють представники малого і середнього бізнесу, адже вони можуть оперативно приймати рішення про початок роботи в регіоні», - резюмував японський посол.

Лідія Вербицька для Ужгород.net

 

05 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів