Закарпаття: справа губернатора

Шурма: іде грубий і цинічний тиск на СДПУ(О)

 

"Те, що відбулося з ?.Різаком, я не можу розцінювати інакше, як грубий і цинічний прояв сили влади й тиск на СДПУ (О)", - заявив кореспондентові From-UA народний депутат ?гор Шурма.

За його словами, "при політичних репресіях всі методи виправдані. Я вважаю, що застосування най жорсткого запобіжного заходу до людини в цивілізованому суспільстві бути не може. У часи Л.Кучми, коли його вважали авторитарним керівником країни, таких випадків не відбувалося".

?гор Михайлович підкреслив, що "?.Різак був затриманий в 13:40. Через півгодини вже весь ?нтернет був у публікаціях про цей факт. Це було зроблено в п?ятницю. Якби ми вчора ввечері не застали на робочому місці прокурора, то тільки в понеділок суд, я переконаний, змінив би запобіжний захід на підписку про невиїзд. Це все було сплановано й спровоковано. Бездумні дії так чи інакше будуть оцінюватися суспільством. Потрібно лише небагато часу".

Народний депутат розповів, що "після зустрічі чотирьох народних депутатів із прокурором області запобіжний захід стосовно ?.Різаку була змінено на підписку про невиїзд. Це зайве підтвердження тому, що ця справа "зліплена" на рівному місці. Що стосу?ться подальших подій, я думаю, вони на цьому не зупиняться. Ціль одна: натиснути на членів СДПУ (О) і залякати їх".

?.Шурма пояснив, що "коли СДПУ (О) перейшла в опозицію, ми неї розглядали як засіб вимагати виконання владою передвиборних обіцянок, а крім того - це захист членів партії. Якщо буде потрібно виїжджати народним депутатам, партійному керівництву на місця й дивитися об?рунтованість цих речей - ми будемо це робити, навіть якщо потрібно поїхати в найвіддаленіше село".

Вісник

 

13 лютого 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. SLAVIA 2005-02-15 / 15:01:00

    Я ВВАЖАЮ, ЩО ЦЕ БУВ ТИСК. ЯКЩО НІ, ТО ЧОМУ ТОДІ НЕ ВІДКРИТА СПРАВА НА БАЛОГУ? НАВІЩО БУЛО РОБИТИ ТАКИЙ ГАЛАС, МОЖНА Ж БУЛО ЗРАЗУ ВЗЯТИ ПІДПИСКУ.

  2. KM 2005-02-13 / 18:33:00

    Цинізм і словоблудство Шурми.