Ректор УжНУ благає захистити виш від «нальотчиків»

Звернення ректора Ужгородського національного університету

 

Шановні викладачі, співробітники, аспіранти, студенти Ужгородського національного університету, небайдужі громадяни Ужгорода та Закарпатської області!

Ужгородський національний університет – візитівка краю, вищий навчальний заклад, який десятиліттями виховував фахівців для всіх сфер життя області й України. УжНУ завжди мав власне обличчя, гідність і сумління, а тому прикро, що тепер, після Революції  гідності,  потерпає від зовнішніх втручань.

На початку грудня було здійснено спробу штучно створити навколо університету ситуацію хаосу й безладу. Про це свідчать події, що сталися в університеті 2–5 грудня у зв’язку з роботою слідчої групи Головного слідчого управління МВС України, яка приїхала в УжНУ з метою розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за фактом підробки документів колишнім складом ректорату. Очевидно, що  ми є свідками безпрецедентного неправомірного тиску на роботу керівництва вишу з метою перешкоджання слідству, а враховуючи події 5 грудня – всього колективу УжНУ.

У зв’язку із ситуацією, що склалася, звертаюся до студентів, аспірантів і працівників Ужгородського національного університету:

– не реагувати на провокації, спокійно виконувати свої функціональні обов’язки та завдання;

– не допустити зриву зимової екзаменаційної сесії, яка триває в університеті;

– негайно повідомляти ректорат та правоохоронні органи про неправомірне втручання або тиск з боку сторонніх осіб чи організацій у роботу будь-якого структурного підрозділу університету.

Водночас переконливо прошу представників органів державної влади та місцевого самоврядування, громадськість відреагувати та надати належну оцінку протиправним спробам дестабілізувати роботу посадових осіб університету та колективу УжНУ, вжити всіх можливих заходів для захисту законних та демократичних засад діяльності державного вишу, не допустити перешкоджання роботи університету.

Вважаючи неприпустимим будь-який тиск на будь-кого з працівників університету, залишаю за собою право звернутись із відповідною заявою про ситуацію навколо УжНУ до вищих керівних органів держави.

Сподіваюся на підтримку широкої громадськості краю, усіх, кому небайдужі доля й честь Ужгородського національного університету!

Володимир Смоланка, ректор

 

08 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів