Відвідати виставку військової техніки в Ужгороді прийшов солдат із зони АТО (фото)

Напередодні Дня Збройних Сил України, який відзначається щорічно 6 грудня, 5 грудня, в актовій залі Ужгородської ЗОШ №8 пройшла виставка  моделей військової техніки.

 

Під час заходу з учнями школи та гостями поспілкувався учасник бойових дій, доброволець із Ужгорода, який нещодавно приїхав додому із зони АТО Дмитро Волк.

На базі школи вже четвертий рік діє гурток «Історико-технічного стендового моделювання», де учні 5-10 класів розвивають свої уміння та таланти зі збору маленьких моделей техніки. В Ужгороді також діє понад вісім років гурток «Історико-технічного стендового моделювання» при обласному центрі науково-технічної творчості. «З ініціативи адміністрації школи та за підтримки учнів гуртка «Історико-технічного стендового моделювання» виставку було приурочено до дня Збройних сил України. Всього на виставці представлено 240 моделей – це роботи вихованців гуртка та його керівників», – розповідає Роман Ситько, вчитель історії і керівник гуртка.

 

 

Серед маленьких моделей представлена військова техніка, цивільна авіація та військова, авіація Першої світової війни, кораблі, підводні човни, а також сучасна техніка, зокрема така, що є в зоні АТО.

Учень 9-Г класу Роман Бесага каже: «Гурток відвідую з 7 класу. Давно цікавлюся військовою технікою, а тут свої знання можна вдосконалити. Досить багато часу витрачаю на монтаж і виготовлення однієї моделі. Наприклад, якщо це великий танк, то потрібно не менше місяця, а якщо маленький, то за кілька днів справляєшся.  Але в принципі, все залежить від моделі».

Як розповів керівник гуртка, моделі техніки купляють в звичайних іграшкових магазинах або ж спеціально замовляють, а на гуртку вже все до купи збирають.

Заступник директора з виховної роботи Тамара Лейко розповідає, що гурткова робота – це всього одна година на тиждень, але воно того варте. Щороку в школі проводяться виставки на 28 жовтня і 9 травня. Окрім того вихованці гуртка разом з керівниками беруть участь у міських виставках стендового моделювання, а кілька років тому гурток зайняв 4 місце на всеукраїнській виставці у Києві.

«Хлопці змалку люблять гратися з машинками. Моделювання техніки в майбутньому може бути пов’язане з їхньою професією чи то слюсара чи, наприклад, солдата як я.  Воєнне моделювання виховує мужність в дитини і, безперечно, займає її чимось», – ділиться Дмитро Волк, ужгородський доброволець в зоні АТО.

Доторкнутися до історії військової техніки змогли усі учні школи, навіть найменші. Найцікавішим для учнів, окрім стендових моделей техніки, було слухати розповіді Дмитра Волка, який перебував на Донеччині та Луганщині.

Також на виставку завітало чимало малят зі своїми вихователями з дошкільних закладів міста.

Ярміла Гармасій для Ужгород.net

 

 

08 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів