Із 44 тисяч СБУшників, які нині сидять на шиї держави, достатньо третину, аби тримати всю країну під ковпаком

Днями Мінфін запропонував різко скоротити витрати держбюджету. Ця тотальна урядова економія перш за все  зачіпить пенсіонерів, держслужбовців, школярів та нардепів.

 

Останні почали через всі можливі соцмережі "консультувати" громадськість, кого саме насамперед потрібно скорочувати та економити. Для прикладу, закарпатський народний обранець "єцівець" Віктор Балога окремо висловився про силові органи, від яких сьогодні держава потерпає в корупції, беззаконні та величезних витратах на їх утримання.

"Якщо Міністр фінансів займе принципову позицію по державних структурах, в тому числі і силових, то в бюджеті наступного року закладуть кошти під скорочення державних чиновників мінімум на 50%. Не всіх, в деяких структурах треба скоротити менше людей, в інших - відсотків на 80.

СБУ треба привести до чисельності 1991 року. В КДБ УРСР працювало 11 000 людей і вони тримали під ковпаком усю країну. А зараз на шиї держави сидить близько 44 000 співробітників СБУ, і далеко не всі вони займаються державною безпекою.

Але, однозначно, разом зі скороченням штату, клеркам потрібно піднімати зарплату. Інакше буде як у міліції - хто не може влаштуватися в житті, той бере в руку жезл і йде заробляти на велику дорогу", написав на своїй сторінці у Фейсбук Віктор Балога.

Нагадаємо,  Міністерство фінансів підготувало рекомендації масштабних змін законодавства, щоб скоротити витрати держбюджету .  Як наголошується в документі, реалізація пропозицій Мінфіну "сприятиме уникненню пошуку додаткових витрат бюджету 2015 року в обсязі близько 496,9 млрд грн, джерела покриття яких відсутні, забезпечить економію держкоштів у обсязі близько 27,1 млрд грн, а також збільшить дохідну частину бюджету на суму близько 0,9 млрд грн, що гарантуватиме часткове збалансування бюджету".
 

 

13 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів