Через помилку у прізвищі закарпатській пенсіонерці нарахували 7,5 тисяч боргу (відео)

Помилка у прізвищі могла коштувати закарпатській пенсіонерці сім з половиною тисяч гривень.

 

Стільки одна боржниця повинна була заплатити за спожитий газ.

Однак, через неправильно записане прізвище у документі борг нарахували іншій жінці.

Про те, що з пенсії вираховують гроші за неіснуючий борг, Ганна Василівна дізналася, коли в черговий раз пішла знімати пенсію з банкомату.

На картці бракувало більше двохсот гривень. Сімдесятирічна бабуся каже: у неї кожна копієчка розподілена заздалегідь - скільки на ліки, комунальні послуги та їжу.

"Я із того всього перепугу побігла у пенсійний, у пенсійному мені видали ось, виконавчий лист, що я заборгувала 7 з половиною тисяч гривень за користуванням газом", - говорить Ганна Дурдинець, пенсіонерка.

Пенсіонерка показує теку із чеками - каже: сплачує все справно, жодного боргу не має. Та аби довести це, старенькій довелося обійти не одну установу.

У пенсійному фонді жінку відправили до газовиків, там - порадили звернутися до виконавчої служби, а вже звідти - послали до суду.

"У суді пані каже, ідіть у виконавчу службу, там дадуть вам цей судовий наказ, я пішла забрала, знову прийшла в газове, вони нічого не знають, я в їхній базі не є, я їм нічого не винна", - говорить Ганна Дурдинець, пенсіонерка.

Ганні Василівні довелося йти до прокуратури. Там провели перевірку. І з'ясували: ще у дві тисячі десятому році газовики звернулися до суду стягнути борг із мешканки Мукачевого із співзвучним прізвищем.

"Фактичним боржником є Дудинець Ганна Василівна, а стягли кошти з Дурдинець Ганни Василівни, так само і різні адреси проживання Індустріальна вулиця і вулиця Білоруська", - говорить Віктор Данканич, прокурор м. Мукачеве.

Хто припустився помилки - у газовому господарстві не знають. Обіцяють розібратися і допомогти.

"На якій стадії претензійно-судової роботи була допущена технічна помилка у прізвищі, десь на стадії видачі судового наказу, на стадії виконавчого провадження хтось десь помилився, товариство не вправі давати оцінку, чому не встановлена була особа, які системи газоспоживні вона мала, тому давати ми оцінку ми не можемо", - говорить Йосип Пшевлоцький, начальник юридичного управління ВАТ "Закарпатгаз".

Газовики обіцяють зупинити процес стягнення боргу з пенсіонерки, надавши виконавчій службі довідку про його відсутність. І повернути вже зняті з неї кошти.

 

Марина Коваль, Юрій Ковальов, Новини, телеканал "Інтер"

 

18 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів