Окремі верстви населення нищих щаблів суспільства саме крадіжки вважають своїм «джерелом» доходів - Анатолій Шкирта

Начальник Виноградівської міліції зустрівся з журналістами

 

Пройшло п’ять місяців, відколи Виноградівський РВ УМВС очолив підполковник міліції Анатолій ШКИРТА. За цей період він вже встиг ввійти у курс справ. Тож напередодні професійного свята Анатолій Іванович вперше поділився з нами власним баченням діяльності Виноградівської міліції та окреслив план заходів на наступний рік.

– Анатолію Івановичу, як Ви оцінюєте криміногенну ситуацію Виноградівського району?

 

– Відрадно, що криміногенна ситуація Виноградівщини  « не б’є рекорди» в області. Проте є багато питань, на які варто зосередити особливу увагу. Це – крадіжки, хоч і дріб’язкові, та вони є. Перш за все це пов’язане із загальною економічною ситуацією в державі, позаяк окремі верстви населення нищих щаблів суспільства саме крадіжки вважають своїм «джерелом» доходів. Аби ці показники звести до мінімуму, з нового року ми працюватимемо за новим планом заходів. Більш тісно працюватимемо з населенням, проводитимемо ряд профілактичних заходів, серед яких – щотижневі відпрацювання. Ми і зараз їх проводимо у певних населених пунктах з метою виявлення адміністративних правопорушень та кримінальних злочинів. Також збільшуватимемо наряди патрулювання у нічний час з 8 ночі до 8 ранку, коли переважно і траплялися крадіжки, особливо у новобудовах. Хоча за останній період подібних випадків не має, значить ми працюємо у правильному напрямку. Також плануємо поглибити співпрацю з місцевою владою, особливо на селах, аби збільшити кількість камер зовнішнього спостереження. Маємо свіжий приклад: у селі Фертешолмаш із комп’ютерного класу школи злочинці винесли всі комп’ютери та домашній кінотеатр. Лише завдяки єдиній відеокамері в селі на одному з приватних будинків ми отримали фрагмент машини крадіїв і знайшли їх за два дні, вилучивши викрадену техніку загальною вартістю близько 50 тис. грн..  

 

– Які найрезонансніші справи цього року вдалося розкрити?

 

– На жаль, поки що залишається не розкритим напад на сім’ю у Великих Ком’ятах. Всі три вбивства, що були скоєні цьогоріч, розкриті, справи направлені до суду. Спостерігається зниження випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до летальних наслідків. Проте є збільшення кількості грабежів. Два найближчим часом будуть розкриті. Коли я очолив райвідділ, з усіх населених пунктів району найбільш криміногенним було Королево. Наразі вже затримано за крадіжки, хуліганство та зберігання наркотиків 4 злочинців – мешканців селища. У одного при обшуці вилучено обріз та набої, тож можна лише здогадуватися, до чого готувався цей чоловік. Трьох осіб затримано за угон автомобілів, найближчим часом ці справи буде направлено до суду. Цьогоріч є і два підпали автівок. Вони, на жаль, ще не розкриті, але робота в цьому напрямку ведеться, сподіваємось на позитивний результат.

 

– З якими проблемами Вам доводиться стикатися? Чи належною є матеріально-технічна база райвідділу міліції?

 

– Звісна річ, матеріально-технічна база, не лише у нашому райвідділі, а й у всіх правоохоронних органах, бажає бути кращою. Проте ми маємо все необхідне для виконання покладених на нас функцій.

 

– Щодо кадрового питання: чи укомплектований штат Виноградівського РВ УМВС?

 

– У нас є багато вакансій. Через ЗМІ оприлюднювали інформацію, що набираємо на службу молодих людей віком від 18-ти років. Зараз проводимо відбір кандидатів. Та, на жаль, коли йде мова про заробітну плату, молода людина часом змінює своє рішення одягнути форму. Я щиро вірю, що ті хлопці, котрих ми відібрали, дійсно хочуть працювати у міліції і бути корисними суспільству.

 

– На Схід країни їдуть не лише солдати та прикордонники, а й працівники міліції…

 

– Так, з нашого райвідділу із зони АТО вже повернулися восьмеро працівників, двоє ще несуть службу безпосередньо в зоні ведення бойових дій. Щомісяця ми відряджаємо туди добровольців на 30 діб. Вони несуть службу зі зброє в руках на блокпостах, перевіряють осіб, вантажі, патрулюють території. Ми всі за них дуже переживаємо і бажаємо лише одного: аби якомога швидше закінчилася війна, щоб можна було відбудовувати державу і працювати для людей.

 

– Питання корупції і надалі залишається актуальним. Стосується воно не лише посадових осіб, а й працівників міліції. Як Ви боретеся з хабарництвом серед своїх підлеглих?

 

– Нами розроблено відповідні плани заходів боротьби з корупцією. Щодо особового складу, цього року звільнені два працівники, але не через корупцію, а в зв’язку з дисциплінарними порушеннями. Та цьому питанню я надаю особливу увагу як в спілкуванні з мешканцями району, так і зі своїми підлеглими. Щотижня у нас проходять навчання, під час яких вивчають закон про боротьбу з корупцією, наводять особовому складу конкретні факти, зафіксовані по Україні.

 

– Останнім часом активізували свою діяльність громадські організації, зокрема – «Майдан» та «Апологет». Наскільки правоохоронні органи співпрацюють з ними і чи допомагають вони Вам у роботі?

 

– Я особисто з ними зустрічався і між нами склалося порозуміння. Звісна річ,  роботі правоохоронних органів вони допомагають. Так, зокрема, днями мав розмову з керівником «Апологету», з яким ми узгодили графік несення служби членів організації з нашими нарядами. Адже наближаються Новорічно-Різдвяні свята, люди будуть відпочивати, а обов’язок міліції – захищати громадський порядок.

 

– Анатоліє Івановичу, напередодні свята що побажаєте колегам?

 

– Вітаю всіх працівників міліції та ветеранів органів внутрішніх справ зі святом. Перш за все бажаю всім, аби над Україною було мирне небо. Щоб у кожній родині була благодать, благополуччя. Щоб на роботу та з роботи міліціонери йшли з хорошим настроєм. Здоров’я всім, щастя та достатку, повідомила Оксана Кобзаренко Виноградівський РВ УМВС

 

19 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів