Віктор Ребрей: «Довіра й повага населення до працівників міліції - один із головних показників роботи правоохоронців»

Відверта розмова очільника міліції Перечинщини та Березнянщини Віктора Ребрея з головним редактором Великоберезнянської районної газети «Карпатська зірка».

 

У січні 2012 року Віктор  Ребрей очолив реорганізований Перечинський райвідділ міліції з обслуговування Перечинського та Великоберезнянського районів. За виключну порядність, людяність, професіоналізм свого керівника поважає весь особовий склад райвідділу. До його слова прислухаються, з ним радяться, бо знають, що Віктор Васильович допоможе і  порадою, і ділом.

 

З впевненістю можна сказати, що Віктор Васильович є керівником, доступним для народу, він ніколи не відмовиться від зустрічі з журналістами, посилаючись на брак часу, коментує всі події, що трапляються в обох районах, адже коли людина чесно і справно виконує свою роботу – може відверто розповісти про неї публічно. Завершення ж року – найкращий привід підсумувати результати праці, тим паче, напередодні професійного свята – Дня міліції.

 

- Вікторе Васильовичу, якщо можна, трохи статистики. До прикладу, скільки звернень громадян надійшло в нинішньому році до райвідділу міліції, власне, у Великоберезнянському районі?

 

- За одинадцять місяців у Перечинський райвідділ міліції надійшло 1599 заяв та повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень та подій власне по Великоберезнянському району. Із них по 94 матеріалах прийнято рішення про притягнення осіб до адміністративної відповідальності, 249 матеріалів слідчими райвідділу внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Порушень вимог обліково-реєстраційної дисципліни в частині прийняття рішень протягом доби, а також щодо розгляду звернень згідно Закону України «Про звернення громадян» не допущено.

 

У цьому році на Великоберезнянщині було зареєстровано та розкрито один грабіж, 5 фактів незаконного поводження з вогнепальною зброєю, 4 - незаконного зберігання та збуту наркотичних речовин, зареєстровано 77 крадіжок, із яких 32 особам оголошено підозру про вчинення кримінального правопорушення, за 32 кримінальними провадженнями досудове розслідування завершено та справи направлено до суду.

 

За одинадцять місяців до адміністративної відповідальності притягнуто 639 громадян. Із них 97 - за порушення антиалкогольного законодавства, 158 – за вчинення дрібного хуліганства, 219 – вчинення насильства у сім'ї.

 

- Чи можете відзначити здобутки та прорахунки вашого підрозділу за цей рік?

 

- Хотілося б в першу чергу наголосити, що райвідділом розкрита значна частина майнових злочинів, зокрема ті, які скоєні цього року на території Великоберезнянського району. По більшості фактів особи встановлені і понесуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Однією із вагомих причин, що призводить до вчинення майнових злочинів є те, що велика кількість людей живе за межею бідності. Це жодним чином не виправдовує злочинців, але саме через відсутність коштів для існування окремі особи зважуються на кримінал і стають на злочинний шлях.

 

Проблемним у нас залишається і районний центр, де різко зросла чисельність населення ромської народності. Звідти починається складна ситуація із вихованням дітей та молоді, оскільки діти ромського населення не відвідують навчальні заклади, бо батьки вивозять їх на так звані заробітки, примушуючи жебракувати у сусідніх областях.

 

- Які ще існують проблеми, що не дозволяють очолюваному вами колективу працювати ще ефективніше?

 

-Я б не назвав це проблемою, оскільки наша розмова торкнеться реорганізації Великоберезнянського райвідділу міліції, що мала місце кілька років тому. Ця процедура, скоріш за все, була доцільною, якщо говорити про економію фінансових ресурсів, які витрачалися на утримання райвідділу. Разом з тим, на плечі наших працівників лягло немале навантаження. Уявіть: територія одного окремо взятого Великоберезнянського чи Перечинського району, де функціонували два райвідділи міліції з достатньо наповненим штатом працівників, і теперішня ситуація, коли два райони фактично обслуговує один райвідділ. Найперше, це торкнулося оперативності реагування на правопорушення у зв'язку з значним розширенням меж території обслуговування.  Не можна забувати і той факт, що Великоберезнянський район – територія прикордонна, тут скоюються характерні правопорушення, на які теж необхідно вчасного реагувати з метою їх попередження та розкриття.

 

Наступне, на що звернув би увагу сьогодні: у нас відсутні посади експерта-криміналіста та судово-медичного експерта, що знову ж таки ускладнює роботу правоохоронців, коли мова йде про оперативне вирішення відповідних завдань. Все це викликає труднощі у нашій повсякденній роботі, але наголошую, це жодним чином не має впливати на гідне та професійне вирішення завдань, які стоять перед міліцією сьогодні.

 

- Характеризуючи Вас як керівника, пересічні громадяни називають вас «доступним» начальником…

 

-Кожен хоче в житті подолати висоти. У кар’єрі, чи в чомусь іншому. Головне іди до поставленої мети по-людськи, мати правильні життєві принципи та пріоритери. Коли мені запропонували очолити райвідділ, я подумки зважив усі «за» і «проти». Міліціонер - людина в погонах, військова. Отримав пропозицію - прийняв її. Відтак жодного разу не пожалкував про це, бо легко вдалося спрацюватися з особовим складом, спільно, і сподіваюся, ефективно виконуємо роботу. Великоберезнянське відділення міліції очолює підполковник міліції Віктор Томаш. У нас є порозуміння і майже одинакове бачення ситуації в районі, тому вважаю, що маю на кого покластися і з ким порадитися у тій чи іншій ситуації.

 

Завжди находжу хвилину, й аби поспілкуватися з громадянами, особисто вислухати їх. Лише у такий спосіб можна дізнатись про ті проблеми і питання, які найбільш хвилюють людей, а їх досить багато. Довіра й повага населення до працівників міліції – один із головних показників роботи правоохоронців.  Таке відношення до громадян  знаходить підтримку та вдячність з боку населення.

 

До слова, маємо налагоджену тісну співпрацю із судовими органами та прокуратурою, органами районної влади та місцевого самоврядування, що досить ефективно позначається на нашій роботі із забезпечення прав та свобод громадян. Сподіваюся, так буде й надалі.

 

- Що побажаєте усім правоохоронцям, ветеранам органів внутрішніх справ напередодні святкування Дня міліції?

 

- Перш за все висловлюю щиру вдячність за сумлінну  працю на благо України ветеранам, пенсіонерам, людям, які  десятки років свого життя присвятили невтомній праці, заклали добрі традиції і залишили у спадок сучасному поколінню кращі зразки самовідданого служіння своєму народові. Внесок служби у справу захисту Закону та правопорядку, конституційних прав і свобод громадян, переоцінити дуже важко. Дякую усім правоохоронцям за службу і бажаю їм, їх рідним та близьким, міцного здоров'я, миру та злагоди, щастя, життєвих гараздів.

 

Газета «Карпатська зірка», смт.В.Березний

 

20 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів