Екс-губернатор Закарпаття розвантажував гуманітарку в найгарячішій точці Луганщини

Колишній очільник Закарпаття, а нині голова Луганської ОДА Геннадій Москаль привіз гуманітарну допомогу в  с.Кримське Новоайдарського району, яке разом зі Станицею Луганською та Чорнухіним є найгарячішою точкою Луганщини.

 

Про це повідомляє прес-служба Геннадія Геннадійовича. «Москаль привіз у село гуманітарну допомогу (вантажівку з продуктами харчування, дитячими речами тощо)... Після чого оглянув пошкоджені обстрілами будинки, поспілкувався з місцевими мешканцями, зустрівся з родиною розстріляного терористами сільського патріота Геннадія Хитренка (нагородженого посмертно Указом Президента України), відвідав позиції дислокованих у селі військових», - йдеться в повідомленні.

"Щодо територій під нашим контролем, теж є чимало районів, зокрема поселення донського козацтва – Станиця Луганська, Трьохізбенка, Кримське, де настрої геть проросійські. Місцеві там досі чекають Путіна, що він прийде і наведе лад. Тому й справді постає питання, чи варто утримувати такі населені пункти, чи возити туди пенсії, відновлювати ЛЕП, газопровід…", - написав у Фейсбуці прес-секретар пана Москаля - закарпатський журналіст Ярослав Галас. -  У час, коли триває війна, щодня руйнуються будівлі, на відновлення інфраструктури не закладено жодної копійки.  Дуже болісне питання – руйнування житла місцевих мешканців. Зареєстрована постанова Кабміну про те, що за повне руйнування держава мала би виплачувати 150 тисяч гривень, і ще 10 тисяч – кожному членові сім’ї. Але цей документ не підписаний, хоча для бюджету країни – це не такі великі гроші. Зважаючи на те, що в районах Луганщини житло дуже дешеве, люди могли би або відновлювати зруйноване, або просто придбати новий будинок. Проте питання не вирішується, що створює соціальну напругу", поділився луганськими реаліями речник Москаля.

Нагадаємо, Кримське, розташоване за кілька кілометрів від 31-го блокпосту на автодорозі Бахмутка, продовжують обстрілювати практично щодня. І день приїзду голови Луганської ОДА не став винятком - перед обідом, під час огляду пошкодженого житла, бойовики обстріляли околиці села з «Градів».

 

22 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів