Словаччина і Литва спрощують візовий режим для українців

Словаччина має намір спростити візовий режим для громадян України, Литва спрощує з 7 липня. Крім того, Україна спрощує візовий режим для громадян Естонії.

 

Прем'?р-міністр Словаччини Мікулаш Дзурінда повідомив про те, що в даний час обговорю?ться питання про надання безкоштовних віз на термін від 2 до 5 років громадянам України, що проживають в смузі до 50 кілометрів від українсько-словацької межі.
Як очіку?ться, це питання розглядатиметься на наступному засіданні двосторонньої міжурядової комісії із питань співпраці.
Словацький прем'?р відзначив, що вже сьогодні ? категорії українських громадян, які оплачують половину вартості в'їзної візи до Словаччини або взагалі не платять за в'їзд в країну.
Мікулаш Дзурінда відзначив, що темпи досягнення домовленостей про безкоштовні візи для українців залежать від підписання угоди про прийом-передачу нелегальних мігрантів (реадміссії).
Крім того, в ході зустрічі прем'?р-міністра Словаччини з його українським колегою Віктором Януковічем, було ухвалено рішення про відкриття найближчим часом двох додаткових пунктів пропуску на межі.

 

22 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів