Після Василя – криваве похмілля

Смертельний  конфлікт спричинили п’яні ревнощі. Святкове застілля  відправило молодого чоловіка на той світ, а іншому зламало життя…

 

У   свята зайвим споживанням усіляких смакот «грішить» чимало люду.  Рідко коли справжнє свято у братів-слов’ян обходиться без алкоголю. Тож традиційно Новий рік плавно переходить у Різдвяні свята, потім настає Старий Новий рік (у народі Василя). І  вже на  Водохреща більшість людей  з нетерпінням очікує закінчення празників. Ще Іван-Хреститель наступного дня – та й можна перевести подих. На жаль, через алкоголь трапляються  випадки, котрі затьмарюють ці свята. А винуватцям залишається хіба що нарікати на себе…

Десь  опівночі в чергову частину рахівської міліції надійшло повідомлення, що в коридорі одного з місцевих багатоквартирних будинків лежить закривавлений чоловік. За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група РВ УМВС. І справді, у коридорі однієї з квартир на підлозі непорушно лежав якийсь молодик із порізами на обличчі і шиї.  Жодних ознак життя він не подавав. Згодом судмедекспертові  констатував смерть людини. У помешканні знаходилися також ще двоє осіб. Вони були геть сп’янілі, тому стражам порядку довелося витратити чимало часу, щоб встановити їх дані та відтворити події, які призвели до трагічного фіналу.

Врешті-решт з’ясувалося, що 47-річний Василь  знаходився у цьому помешканні на правах ґазди. Щоправда це лиш де-факто, бо де-юре він жив тут, як кажуть, на пташиних правах. Власницею квартири є його співмешканка Надія. Жінка тієї доби була на роботі, і Василь запросив відзначити свої іменини знайомих – 33-річного Івана та його подружку Антоніну.

  • Ви до мене - на Василя, я до вас – на Івана, - зауважив господар під час  зустрічі гостей.

Застілля вдалося на славу, Надія перед тим, як піти на роботу, не залишила співмешканця на голодній пайці. Чоловіки частувалися, закушували, спілкувалися, а відпочивши, знову бралися за чарки - ніхто нікуди не поспішав.  Воно,  напевне, так би свято й скінчилося без пригод, однак горілка робить своє. Під впливом алкоголю Василь все більше заглядався на гостю, став їй підморгувати. За відсутності  Івана, який вийшов  з кімнати, господар став робити жінці недвозначні натяки. Повернувшись, гість щось запідозрив, визвірився на супротивника. Така поведінка гостя  дуже не сподобалася господарю.

Докоряючи, тому за невдячність, Василь перейшов у наступ. Чоловіки спершу трохи почубилися,  пошарпали один одного за одяг, а  тоді ґазда несподівано підскочив до столу, схопив ніж і став завдавати ним  порізи опонентові по обличчю, шиї та грудях. Сп’янілий Іван не дав ради боронитися. Не одразу адекватно оцінила ситуацію і захмеліла Антоніна. Поки надумалися викликати підмогу, потерпілий помер - рани виявилися несумісними з життям. 

Ось так, святкове застілля  відправило молодого ще чоловіка на той світ, а іншому зламало життя, бо, найімовірніше, він надовго сяде за ґрати.  

Михайло Пискач для  Uzhgorod.net.ua

 

25 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів