Французам тепер не можна називати дітей на честь продуктів

Двом французьким парам, які назвали своїх новонароджених доньок Нутелла (Nutella) і Полуничка (Fraise), у судовому порядку було наказано перейменувати немовлят.

 

Як повідомило видання La voix du Nord, судові органи міста Валансьєн (провінція Нор - Па-де-Кале) визнали, що дані імена образливі для дітей.

Суддя в Валансьене двічі на минулому тижні розглядав справи про перейменування дітей, причому поки не ясно, чи були батьківські пари знайомі або «кулінарні» імена були обрані ними незалежно один від одного.

Судові позови виникли після того, як співробітники реєстратури Валансьена подали офіційну скаргу. Після цього втрутився прокурор міста, взявши до уваги, що дані імена «можуть перешкодити двом дівчатам, коли ті виростуть, вести нормальне особисте життя». Суд визнав аргументи прокуратури суттєвими, назвавши дії батьків знущанням, причому пояснив, що дітей уже в шкільному віці можуть почати дражнити однолітки.

Після винесення постанови, батьки Клубнички (Fraise) запропонували дати дочці ім'я Фрезін (Fraisine) - поширене в ХIХ столітті, яке суддя схвалив. Батьки другої дитини довгий час ігнорували повістки в суд, тому постанову було винесено заочно. Відповідно до нього дівчинка на ім'я Нутелла буде перейменована в Еллу.

За матеріалами:direct-press.ru

 

27 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів