Поради від закарпатського масажиста, сенсеєм у якого був справжній кореєць

Повернути здоров’я людині, від якої відмовилася офіційна медицина, приємніше вдвічі!

 

...Мені пощастило тричі. Перше: я народився під дуже сильними зодіакальними знаками (Тілець та Дракон). Друге: не в кліматичному комфорті, а в суворому краї — Камчатці, де проживають достатньо мужні і сильні люди, тому на питання: — Скільки робиш масажів на день? — Відповідаю: — Скільки потрібно, стільки й зроблю. Хоча оптимальним вважаю 4, 5 загальних масажів на день для їх виконавця. Кількість — не завжди якість. Крім масажів, у житті чимало цікавого. І третій момент, я зустрів свого Сансея, справжнього корейця, який навчав мене всім масажним тонкощам.

Мені було цікаво з ним, а йому — зі мною. Ми працювали разом три роки. Я зберіг ці знання і згодом примножив на практиці. Існує чимало видів і типів масажу, та найбільш змістовний — лікувальний.

Тобто, такий, що зцілює.

Дуже приємно повертати здоров’я людині просто через свої руки. Спостерігати самопочуття «до» і «після».  Як світліє лице, сяють очі після масажу. Вдвічі приємніше повернути здоров’я людині, коли офіційна медицина від свого пацієнта відмовилася. Поєднання масажу з фізичними навантаженнями, духовними практиками дають вражаючі результати. Виявляється, можна лікувати чимало важких захворювань. Тільки важливо визначитися: хто, кому, як і з якою вірою (енергетикою) це робить. Знання є, вони древні, і все потрібне під руками. Руки масажиста, його енергетика творять чудеса. І ніякі вібраційні пристрої для масажу та інші види технологічних новинок цього не замінять. Навіть діти, якщо їх водили на масажі, або ж батьки їх просто часто погладжували, виростають на 14-18% більш розумово та фізично розвинутими, ніж їх ровесники. А це немало! А дорослі? Чим ми гірші? Адже всі — родом із дитинства. А найліпше лікування — профілактика. М’яка дія на спину, хребет і голову, — це — наша ЦНС, —  добре знімає стрес, а сучасна людина часто під його дію потрапляє, а звідси — болячки і хвороби. Та про це пізніше, зараз — про наш вибір.

Дзвінок.

—Яка вартість вашого масажу? Скільки сеансів? Які саме? Тривалість?

Пояснюю — все індивідуально. Але на тому боці вже роздратовано шпурляють слухавку. І так чимало разів. Дорогі друзі, вас обманули, це неправда — масажиста так не вибирають. Ціна і кількість — це не якість і не гарантія успіху. Як учив мене мій Сансей, важливий перший візуальний і фізичний контакт. При першій зустрічі, якщо спеціаліст вам не сподобався, ви повертаєтесь і йдете геть. Це не ваш масажист. Якщо не визначилися, то перші масажні доторкання вам допоможуть. Якщо неприємно, ви теж встаєте і йдете. Це не ваш масажист. І третє. Якщо в розмові виявляється, що він не володіє духовними практиками, хоча б базовими знаннями: цигун, у-шу, хатха-йога, тенсегріті та ін.., це теж не ваш масажист, та й не масажист узагалі. Познайомитися зі своїм масажистом непросто. Так, як і знайти хорошого спеціаліста в будь-якій іншій галузі. Це — велика життєва удача. Знайти свого лікаря, свого друга, свою половинку, свою справу, себе в цьому житті — це немало. Як сказала мені одна красуня, ти — хороший спеціаліст, але «з великим привітом і не лише я так вважаю». Для когось я справді хороший спеціаліст, хоч і «з привітом», а для когось — ніхто, і це нормально.

Приходить на масаж чоловік середніх років, діагноз — сильне нервове виснаження і як наслідок — катастрофічне безсоння, що веде до дальшого погіршення. Таблетки не допомагають. М’який вплив легкими масажними рухами і на п’ятій хвилині чоловік заснув, а на десятій — хропів, як танк. Проспавши дві години в одній позі — на животі, встав бадьорий і відпочилий. Часто ось так не потрібно ускладнювати, а просто якісно робити свою роботу.

Дитина чотирьох років. ДЦП. Це складно. Навіть не повзає і не сидить. Батьки втратили всі надії. Перепробували все, що можна. Від народної медицини до сучасних технологій. Починаємо працювати. Через вісім сеансів пропала плівка на очах, малюк активізувався, почав вставати. До двадцятого масажу він ходить. Погано, тримаючись за стінку, але йде. Це ще не повна перемога, але перспектива. А для батьків — велика радість. Адже дитина лежала без руху з самого народження.

Кардіодиспансер. Черга з кардіологів до ехокардіолога. Чоловікам по 30-35 років. Зайва вага. Втомлені обличчя. Іноді вистачає декількох мануальних рухів, тут же на кушетці в кабінеті, і ніякої стенокардії, аритмії, задишки. А якщо додати бігове навантаження? Лікарі теж люди і так само в марноті життя не встигають слідкувати за своїм здоров’ям.

Не стримаюсь, ще одна міні-історія.

Приходить жінка 38-ми років, на вигляд — 55, зайва вага — 40 кг, фізичний стан — весь медичний довідник в алфавітному порядку. За її словами, лікується 9 років. Чоловіка не було 12 років. Лікарі, за її словами, всі дурні, нічого не розуміють.

Призначаю мінімальні фізичні навантаження, дієту, масажі. Починаємо працювати: так, важко, так — деколи просто нестерпно, але ж ти сама себе запустила до такого стану, і лікарі тут не винні. Та вона не хоче ні дієт, ні навантажень, ні режиму, тільки жерти, спати і робити гроші, котрі їй загалом уже не дуже й потрібні. Вона категорично покидає спортзал, а через півроку й життя. Це був її вибір. Ми самі вибираємо —  куди йти і з ким.

Можна продовжувати масажні історії, їх багато, та зайве розумувати не варто.

Тільки не треба плямувати ганьбою нашу офіційну медицину. Мене двічі наші лікарі повертали до повноцінного життя, за що я їм дуже вдячний.

Хочу сказати буквально наступне. Будьте відповідальними за своє життя і здоров’я, не доводьте себе до крайнощів, бо ж ліпше лікування — профілактика.

Юрій РУСАНОВ, Ужгород.

 

 

27 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів