Розробка Стратегії розвитку Закарпаття - на фінішній прямій

У понеділок, 26 січня, в Закарпатській ОДА відбулася Координаційна Рада з питань розробки проекту Стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2020 року.

 

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Михайло Рівіс, директор департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА -  Михайло Ківкович, голова профільної комісії з питань регіонального соціально-економічного розвитку, ресурсного потенціалу та інвестицій Громадської ради при ОДА - Олег Лукша, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин УжНУ, професор - Володимир Приходько, в.о.ректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків УжНУ, професор - Мирослава Лендьел та інші провідні  експерти.

        Звертаючись до присутніх, заступник голови ОДА Михайло Рівіс наголосив, що до 6 лютого п.р., відповідно до Державної стратегії регіонального розвитку, члени робочої групи мають узгодити  напрацьовані матеріали для подальшого їх затвердження на обласному рівні. «Сподіваюсь, що зусилля органів влади, науковців, громадськості та бізнесу будуть спрямовані на розв’язання проблем розвитку і стимулювання конкурентних засад економіки краю, а також рівного доступу населення до соціальних та адміністративних послуг» - зазначив Михайло Рівіс.

Директор департаменту економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації Михайло Ківкович підкреслив: «У розробленому фахівцями проекті Стратегії розвитку області, пріоритетами визначені: розвиток людського потенціалу, підвищення соціальних стандартів життя, рівня конкурентоспроможності краю, євроінтеграція, транскордонне співробітництво, а також охорона довкілля. Це, в свою чергу, ввійде у головний плановий документ розвитку регіону на довгострокову перспективу».

Під час дискусії учасники Координаційної ради дійшли згоди, що остаточний варіант Стратегії мають завершити провідні науковці краю. Відтак, за тиждень відбудеться нарада зазначеної робочої групи для затвердження проекту Стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2020 року. Відповідно до визначених цілей та конкретних завдань, упродовж наступних 5 років будуть поетапно втілюватись стратегічні цілі для економічного розвитку регіону.

Довідка: З метою розроблення проекту Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2020 року розпорядженням голови ОДА від 18.08.2014 №250 затверджено координаційну раду з розроблення проекту Стратегії розвитку краю на найближчі 5 років, до якої увійшли представники влади, бізнесу, громадськості та науковці.

Державна стратегія спрямована на визначення завдань та інструментів для розв’язання соціальних проблем, підвищення економічного потенціалу територій, продуктивності їх економіки, прибутковості бізнесу та доходів населення Закарпаття і, як наслідок, створення умов для загального підвищення стандартів, якості життя та розвитку бізнес-середовища, повідомляє Управлінні інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

 

27 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів