Пацкан: З введенням воєнного стану донбасці ще дужче ненавидітимуть владу

Воєнний стан не поверне українській владі прихильність жителів Донбасу.

 

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав закарпатський нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Валерій Пацкан. "Перед тим, як поставити питання про введення воєнного стану, потрібно зрозуміти, як ми можемо виграти війну. На Донбасі інформаційну складову ми зараз повністю програємо. Місцеве населення нас там ненавидить. Ми переламаємо там ситуацію, коли в будь-який спосіб, в тому числі інформаційний, привернемо лояльних, простих громадян до влади. Зараз там запустили ДНР- і ЛНР-радіо. Вони розказують, що, наприклад, Верховна Рада проголосувала за таке рішення. Потім ідеться "Донбас вставай", а після цього потім ще говорить: "Якби депутати не проголосували таке рішення, ми б не мали війни". Отак дуже тонко маніпулюють місцевим населенням", - зауважив він.

Нардеп нагадав, що у разі введення на Донбасі воєнного стану, територіями управлятимуть військові. "Там не буде обігу грошей. Введуть спеціальні талони на продукти харчування. Економіка буде переведена на воєнний режим. Військові будуть мати право силою конфісковувати транспортний засіб, або майно громадян для військової необхідності. В такому разі населення нас буде ненавидіти ще більше", - пояснив Пацкан.

Політик наголосив, що воєнний стан обмежить Україну в отриманні міжнародних кредитів. "В такому разі чи зможемо ми надалі фінансувати нашу армію? А як платити заробітні плати та утримувати соціальну ситуацію? Не треба забувати, що ми маємо повертати всі кредити, які понабирала влада Януковича", - пояснив нардеп.

Він вважає, що воєнне положення потрібно було вводити на початку агресії на Донбасі. "Можливо тоді б світова спільнота до цього поставилася інакше, але на той момент нам треба було провести вибори президента, потім - Верховної Ради. За умов воєнного стану це було неможливо", - зауважив нардеп.

 

27 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів