Замість паніки – допомога. Чим допомагати волонтерам?

Ескалація конфлікту на сході посіяла паніку серед багатьох українців.

 

Насправді це – одна з важливих елементів боротьби інформаційної боротьби проти нас, яку веде противник. Маніпулювати наляканими людьми значно легше, аніж тими, які знають що робити і як.

Аби "зберігати спокій", варто почати щось робити, долучитись до тих, хто активно допомагає бійцям на фронті, в тилу і забезпечує найнеобхіднішим тих, хто тікає від війни – жінок з дітьми пенсіонерів, інвалідів.

"Знаєте, у нас нема часу панікувати, ми навіть новини не встигаємо почитати" , - розказали нам волонтери у суботу. І ми подумали, що якщо кожен зробить маленький крок для того, аби зайняти свої руки і голову корисною справою для перемоги, досягнути її буде значно легше.

Допомога волонтерам потрібна найрізноманітніша – від перерахування коштів (це завжди актуально) до допомоги руками на складах і своїми вміннями-навичками. Хтось понад тиждень шукає дизайнера, хтось – креативщика, який зможе зробити соціальний ролик про волонтерську групу, хтось – айтішника, який може поділитись своїм вільним часом для збору безпілотника чи роботою з соцмережами.

Насправді допомога потрібна зараз майже усюди, але аби трохи спростити пошук точок прикладання власних зусиль, "Українська правда. Життя" вирішила публікувати інформацію про потреби різних волонтерських груп. Читайте, пишіть нам ([email protected]) і не будьте байдужими.

Наразі список потреб такий:

Тактична медицина: гемостатики Celox, QuickClot, жгути CAT, бандажі Israeli Bandages. Ці речі рятують наших хлопців від крововтрат - найперша причина смертності! Час евакуації в наших умовах може бути більше доби (Присилайте: Julia Goncharova, Zhilyanskaya, 68, Kyiv, 01033, Ukraine)

Загальна медицина: Антибіотики (ципрофлоксацин, доксициклин, аугментин, азимед і т.д.), засоби для лікування захворювань ШКТ (смекта, омепразол, панкреатинин, фестал, активоване вугілля, атоскил, нифуроксазид),  противірусні, жарознижуючі препарати – (комбігрип, фервекс, терафлю, колдрекс і тд), засоби від кашлю (амброксол, амбробене, бромгексин, ереспал) та нежитю (нафтизін, фармазолін і т.д.), краплі для очей в пластику,Хлоргексидин в пластику, Ібупрофен.

Гормони в ампулах (дексаметозон, адреналін, преднізолон), сильні знеболюючі препарати в ампулах та таблетках - кетанов, кеторол і тд, мультвітамини, засоби від захворювань сечостатевої системи (простамол, фурадонін, фуразолідон, трихопол), свічки та мазі від геморою, мазі зігріваючі, диклофенак в таблетках та гелях, перцовий пластир, бинти та серветки марлеві, бинти еластичні, пластирі катушечні на бумажній основі, засоби від вошей, глистів, протигрибкові мазі, хімічні грілки.

 

27 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів