Через обстріли терористів - ускладнено проведення рятувальних робіт міста Дебальцево (фото)

Закарпатські рятувальники взяли участь у розширеному засіданні Кабміну під головування Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка

 

Учора, 26 січня, в Державній службі України з надзвичайних ситуацій відбулося виїзне засідання Кабінету Міністрів. У режимі відеоконференції, що проходила  на базі  оперативно-рятувальної служби Закарпаття, в ньому взяли участь: голова облдержадміністрації краю Василь Губаль, перший заступник начальника У ДСНС України у Закарпатській області Володимир Ціцей, керівники правоохоронних органів та інших відомчих структур.

«Відповідно до Кодексу цивільного захисту України, Кабінет Міністрів України прийняв рішення про визнання надзвичайної ситуації на державному рівні. Урядом України прийнято рішення про запровадження режиму надзвичайної ситуації на територіях Донецької та Луганської областей», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Також на всій території України запроваджується режим підвищеної готовності та  створюється Державна комісія з надзвичайних ситуацій.

На регіональних рівнях буде організовано регіональні координаційні центри з надзвичайної ситуації. Державна комісія з надзвичайних ситуацій та регіональні координаційні центри працюватимуть у цілодобовому режимі задля гарантування безпеки громадян. Прийняття таких рішень  спрямоване на повну координацію діяльності всіх органів влади для забезпечення безпеки громадян і цивільного захисту населення.

З доповіддю на засіданні виступив Голова ДСНС України Сергій Борковський. Він детально розповів про допомогу, яку надає рятувальна служба постраждалому населенню в містах Авдіївка, Дебальцеве та Маріуполь.

“Спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства ми опрацьовуємо питання додаткового залучення  засобів підвозу питної води та мобільних засобів добування і очистки води в населених пунктах  Донецької області. Найбільш складна ситуація залишається у м. Дебальцеве, де у зв’язку з постійними обстрілами терористів ускладнено проведення комплексу аварійно-відновлювальних робіт у повному обсязі. В містах Авдіївка, Дебальцеве та Маріуполь продовжують працювати Штаби з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та оперативна група ДСНС України”, - повідомив Голова Служба.

Головою Державної комісії з надзвичайних ситуацій є Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, заступники –  Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко та Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Бочковський.

Після завершення відео конференції  голова ОДА Василь Губань  доручив присутнім керівникам структур та відомств вжити заходів для виконання поставлених Прем’єр-міністром України завдань, повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області

 

 

 

 

27 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів