Поки в країні війна, парламентарі принижують народ і тих, хто загинув

Деякі керівники парламентської більшості - люди безвідповідальні і очевидно нездатні самостійно приймати рішення.

 

Бо те, що сьогодні відбулося - це приниження українського народу і наруга над усіма, хто загинув.

Так прокоментував закарпатський нардеп Віктор Балога на свой сторінці у Фейсбук сьогоднішнє ухвалення Верховною Радою ДНР і ЛНР терористичними організаціями.

"Якщо хтось думає, що Верховна Рада визнала Російську Федерацію державою-агресором, то змушений розчарувати. Це ніби і правда, але гібридна. Як і війна. Верховна Рада ухвалила заяву, одним із пунктів якої є те, що Україна визнає РФ державою-агресором. А заява не є нормативно-правовим актом. Звичайно, це краще, ніж нічого. Але, таке рішення не тягне за собою жодних наслідків.

Більше того – Верховна Рада так і не визнала «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями, а лише почала довгу процедуру, яку на будь-якому етапі можна легко заблокувати в ручному режимі: або на рівні комітету, або на рівні Погоджувальної ради, або в органах слідства, або в суді. Це при тому, що в парламенті є моя постанова №1286, по якій є позитивне рішення профільного комітету, і де все чітко виписано. Тобто, рішення можна було прийняти сьогодні і раз і назавжди закрити це питання. Але ж ні, поки в країні війна і гинуть люди, вони займаються політикою.

Я з повагою до депутатів Верховної Ради цього скликання, але деякі керівники цієї більшості - люди безвідповідальні і очевидно нездатні самостійно приймати рішення. Бо те, що сьогодні відбулося - це приниження українського народу і наруга над усіма, хто загинув.

Тому, у мене питання – а для чого взагалі було потрібне це «термінове» і «позачергове» засідання Верховної Ради?", - розчаровано запитує Віктор Балога, мабуть, у своїх колег.

 

27 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів